Bier blijkt geheime wapen voor sterke weerstand en gewichtsverlies

apr 20 , 18:58 Entertainment
depositphotos 324974100 s 1
We weten inmiddels wel wat ze over rode wijn zeggen. Het zou gezond zijn omdat het rijk is aan antioxidanten. Wat het risico verminderd op hart- en vaatziekten. Wat lezen we dan? Wijn is gezond. Hoe fijn is het als je je alcoholconsumptie goed kan lullen? Nu is er ook goed nieuws voor de bier liefhebbers onder ons, want dat schijnt een superdrankje te zijn.
Er is een groeiende berg aan onderzoek die suggereert dat bier, in de juiste hoeveelheid, als superdrank kan dienen. Bier schijnt namelijk een grotere bron van antioxidanten te zijn en meer vitamine B te bevatten dat het vertrouwde glas rode wijn.

Het onderzoek

In een recent onderzoek dat werd gepubliceerd in het Journal Of Agricultural And Food Chemistry, dronken de proefpersonen gedurende vier weken dagelijks zo'n 300 ml pils - dat is ongeveer één blikje. En raad eens? Geen nadelige effecten op hun hartgezondheid of gewicht. Alsof dat nog niet genoeg was, werd het darmmicrobioom van deze proefpersonen ook nog eens een flink geboost. Ja, je darmen krijgen een feestje van een koud biertje! Het schijnt dat die 'vriendelijke' darmbacteriën geassocieerd worden met een betere weerstand en makkelijker gewichtsverlies. Dus, misschien is die buik niet alleen van het bier, maar ook van de goedaardige bacteriën! Het antwoord ligt wel in gematigdheid, één blikje per dag is dus niet de tap uit de kroeg leeg trekken.
Maar wat betekent dit alles voor jou, de sociale drinker die van een biertje houdt? Nou, in feite betekent het dat die ene biertje na het werk of na de sportschool niets is om je schuldig over te voelen. Maar als je toch liever op de droge toer gaat, geen zorgen, er zijn nog steeds opties voor jou. Schakel gewoon over naar de niet-alcoholische varianten . Ze hebben hetzelfde positieve effect op je darmen zonder de kater de volgende dag.
Delen met
Ook interessant