Edwin Evers knalt terug op Radio 538 met vrijdagmiddagshow Evers & Co

Na een, voor ons gevoel, eeuwige radiostilte van ruim vijf jaar is de legendarische Edwin Evers (52) weer terug op de radiogolven van Radio 538 met zijn eigen show! Vanaf nu knalt hij elke vrijdagmiddag uit de speakers met zijn nieuwe programma.

Edwin, was de man die 21 jaar lang de ochtendshow ‘Evers Staat Op’ runde, waarvan achttien jaar bij Radio 538. Maart eind 2018 gaf hij aan dat het tijd was voor iets nieuws en verdween daarmee een beetje van de radar. Hij maakte muziek met zijn Edwin Evers Band en deed hier en daar een gastoptreden, maar het echt werk zat toch in het achterhoofd.

Comeback

Edwin vertelt in gesprek met het ANP: “Ik ben al vijf jaar gestopt met de ochtendshow en de gedachte aan een comeback zat altijd in mijn achterhoofd. Toen de big boss van 538, Dave Minneboo, vorig jaar belde met de vraag of ik de vrijdagmiddag wilde gaan doen, was de keuze snel gemaakt. Als ik het nu niet doe, doe ik het nooit meer, dacht ik.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Radio 538 (@radio538)

Die vrijdagmiddag vibes passen ook perfect bij zijn nieuwe, wat chillere leven. Geen vroege ochtenden meer, maar lekker uit eten, naar verjaardagen en afspreken met vrienden. Met één dag radio in de week kan hij dat prima combineren. En laten we wel wezen, wie wil er nou niet zo’n relaxt leven?

Dreamteam

Zijn langgekoesterde droom van een vrijdagmidddagshow wordt dus werkelijkheid! Samen met zijn sidekick Cobus Bosscha en nieuwslezer Henk Blok gaan ze los in het programma genaamd ‘Evers & Co’. Ze willen een ander geluid laten horen op de vrijdagmiddag en zich onderscheiden van de rest.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Edwin Evers Band (@edwineversband)

Veranderde muziekconsumptie

“We gaan niet de standaard hitlijsten afspelen. De muziekconsumptie is veranderd, dus wij gaan iets anders doen. Natuurlijk gooien we wat Top-40-muziek in de mix, maar ook liveoptredens en wat classics. Gewoon, anders dan de rest, maar wel binnen het 538-format.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Radio 538 (@radio538)

Aftellen geblazen

En hou je vast, want op de eerste vrijdag showen DI-RECT, Berget Lewis, en de 3JS hun skills. En alsof dat nog niet genoeg is, is Edwins’ eigen band ook in the house! Vanaf april mogen zelfs fans live bij de optredens zijn.

Edwin himself kijkt het meest uit naar het moment dat de klok vrijdag 18:00 uur slaat “leuk dat er zoveel aandacht is, maar het is ook wel een beetje een mediacircus, en ik wil gewoon radio maken!” En laten we eerlijk zijn, wij willen niets liever dan dat Edwin weer die radio domineert!

Geniet hier nog effe van een heerlijk moment uit ‘Evers staat op’.

Reageer op artikel:
Edwin Evers knalt terug op Radio 538 met vrijdagmiddagshow Evers & Co
Sluiten