Edisons: popsensatie Goldband grote winnaar van de avond

“Ik droom elke nacht dat je naast me ligt, maar vanavond zie ik je dansen met een andere pik.” Dat is natuurlijk vervelend voor Goldband maar de Edisons dansten met niemand anders. Gisteravond was de uitreiking van een van Nederlands belangrijkste muziekprijzen en dé popsensatie van dit moment ging met liefst drie bronzen beeldjes naar huis.

Daarmee waren de boys uit Den Haag de grote winnaar van de avond.

Edisons

De Edisons worden al sinds jaar en dag uitgereikt door een vakjury. Mensen met verstand dus. Als je het dan goed doet zegt dat wel iets. Goldband won de prijs voor de beste nieuwkomer. In huize Gerlach-De Steenwinkel werd het sowieso een gelukkige avond. Goldband-zanger Karel en zangeres Maan deelden vannacht namelijk niet alleen het bed, ook sleepten ze samen nog twee prijzen in de wacht. De Goldband en Maan samenwerking Stiekem won zowel in de categorie Beste Song als Beste Videoclip.

Sor doet het ook goed

Ook Sor viel in de smaak bij de vakjury. De 26-jarige rapper keerde met een van de meest prestigieuze Edisons huiswaarts. Zijn drieluik Bae Doven (No.1, No.2 en No.3) was goed voor het beste album. Ook in de categorie hiphop mocht Sor zich de beste noemen. Verder ging Antoon aan de haal met de prijs in de categorie pop, won Froukje de Alternative-prijs en was Mart Hoogkamer de beste onder de volkszangers. Ervaren rotten Di-Rect en Tiësto maakten het bal compleet. Zij mochten respectievelijk de categorieën Rock en Dance op hun naam schrijven.

Voor S10 zal de avond misschien een beetje zijn tegengevallen. Met vier nominaties leek de zangeres de grote favoriet van de avond. Uiteindelijk moest ze het doen met alleen de categorie Nederlandstalig.

Kensington

De Utrechtse band Kensington werd ook nog in het zonnetje gezet. Leadzanger Eloi Youssef verliet de band vorig jaar. De vakjury besloot daarop dat de Oeuvreprijs van dit jaar naar Eloi en consorten ging.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Edisons Pop (@edisons.pop)

Reageer op artikel:
Edisons: popsensatie Goldband grote winnaar van de avond
Sluiten