Uit de dood herrezen man beweert de duivel te hebben ontmoet in de hel

Filosoferen over het hiernamaals is voor veel mannen een sport die ze na een kratje bier op de zaterdagavond met hun kameraden beoefenen. Of anders wel na een dikke toeter. Sommige mensen claimen te weten hoe het zit, ze zijn er namelijk al eens geweest. Gelukkig voor hen wel alleen eventjes op bezoek, anders werd het lastig om na te vertellen. Een Amerikaanse dokter vertelt op TikTok het verhaal van een patiënt die beweert de hel te hebben bezocht en kennis te hebben gemaakt met de duivel. Of het waar kan zijn weten we pas als we zelf het loodje leggen, maar leuke verhalen levert het nu al op.

Leven na de dood

Genoeg geleerden hebben ons verzekerd dat er simpelweg geen kans is op een leven na de dood, zo werkt het gewoon niet. Aan de andere kant van het verhaal heb je een net iets te grote groep mensen die beweert de flipside van het leven te hebben meegemaakt. Eén van deze twee groepen lult dus (waarschijnlijk per ongeluk) uit zijn nek, maar voor nu luisteren we graag naar de verhalen van de mensen die wél geloven in een hiernamaals. Een Amerikaanse dokter vertelt ons het verhaal van een niet zo denderende review van de hel, waar hij een patiënt vandaan wist te rukken.

Hoe dan?

De patient die beweert de hel te hebben bezocht is een jonge twintiger waarvan we vermoeden dat het geen lieverdje is geweest. Dit staat nog lost van het feit dat de jongen zelf denkt dat hij in de hel is beland. Hij is namelijk in deze situatie terecht gekomen omdat ‘ie in zijn hart is gestoken toen een drugsdeal niet helemaal verliep zoals gepland. Het was een beetje een boefje dus.

Het scheelde niet veel of de man was er niet meer geweest, je hart is namelijk niet de meest handige plek om gestoken te worden. Het delinquentje was eigenlijk al ten dode opgeschreven, maar de dokter wilde het tóch nog gaan proberen. Wonder boven wonder wisten de medici het voor elkaar te krijgen.

Storytime met de duivel

Vier uur na de operatie schrok de patiënt huilend wakker en claimde dat hij direct in de hel terecht was gekomen en de duivel recht in de ogen heeft aangekeken. Klinkt als een pittige brakke zondagochtend. Hij had door dat er nog geprobeerd werd hem te redden en besloot voor het eerst in zijn leven te bidden, op dat moment kwam er een engel die hem de hel uit trok. Sterk verhaal, maar voor de zekerheid gaan we toch ook maar even bidden als we liggen dood te bloeden. Kan geen kwaad toch?

Ook al klinkt het als een zeer onprettige ervaring voor de helklant, genoot de dokter toch stiekem wel van wat er gebeurde. “Het was een ongelofelijk verbazingwekkende ervaring omdat het zo ‘echt’ was. Niemand verzint zoiets.”, vertelde de dokter. “Die blik in zijn ogen, de complete horror. Ik ben er 100% van overtuigd dat hij die dag de duivel heeft ontmoet.” De laatste info die we over de mazzelkont die het overleefde hebben is dat hij zijn leven compleet heeft omgegooid. Hij wijdt zijn leven nu helemaal aan god. Klinkt een beetje onlogisch, dan krijg je je leven terug van god en dan geef je het direct weer aan hem weg.

 

Reageer op artikel:
Uit de dood herrezen man beweert de duivel te hebben ontmoet in de hel
Sluiten