Er komt een epische documentaire over het zwaar mislukte Fyre Festival

redactie 11 dec 2018 Entertainment

Misschien heb je wel het een en ander in de media opgevangen over het Fyre Festival. Het is een zwarte bladzijde uit de Amerikaanse festivalgeschiedenis. Netflix besloot om er een documentaire over te gaan maken. 

Het Fyre Festival werd door organisator Billy McFarland aangeprezen als een luxueus- en vooral ook exclusief feest. Hij betaalde bekende sterren om het festival groots te promoten via de social media. Het liep toch net allemaal effe anders. Investeerders werden keihard genaaid, onder valse voorwendselen pompten ze geld in het project.

Chaos

Het festival vond plaat in april 2017 op de Bahama’s. De eerste bezoekers die daar aankwamen, kwamen in een enorme chaos terecht. Van luxe was eigenlijk geen sprake, bezoekers moesten in skere tenten verblijven in plaats van dikke bungalows. De 5-sterren maaltjes bestonden uit een boterham met kaas. Ook op het gebied van veiligheid ging er van alles mis. Uiteindelijk werd het hele gebeuren afgelast. Het bleef daar uiteraard niet bij, er kwamen rechtszaken. Op zich een logisch gevolg gezien de tickets tussen de 4.000 en 12.000 dollar waren.

De Netflix docu gaat dieper in op het festival, zo krijgen we meer te weten over het wanbeleid van Billy McFarland. Die zit nu in de bak trouwens. De documentaire is van 18 januari 2019 te zien op Netflix.

 

 

Reageer op artikel:
Er komt een epische documentaire over het zwaar mislukte Fyre Festival
Sluiten