Dit zwarte jacht is de natte droom van elke miljardair

redactie 22 nov 2016 Entertainment

De miljardairs van onze aardbol hebben we weer wat om over te dromen, want dit veel te sicke jacht moet alles zijn wat hun hartje begeert. Wij dromen van een nieuwe fiets, zij dromen van een nieuw jacht. Ewa ja, zo gaan die dingen.

Het uit de kluiten gewassen gevaarte is ontworpen door Timur Bozca, een grote meneer in jachtontwerpersland. In totaal heeft het schip de beschikking over vier motoren die een totaal vermogen van 23.172 pk genereren. Dat is heel veel inderdaad, maar dit geval weegt ook heel veel. Dus ga je nog niet harder dan een opgevoerde brommer. De topsnelheid ligt op 28 knopen, wat neerkomt op 51 km/u.

Naast de mogelijkheid om te reizen over water krijg je er ook een helikopterplatform en een zwembad bij. Slapen kunnen jij en je ingehuurde modellen in een master suite of een van de andere zes suites.

Voor de kust van Saint Tropez dobberen op je jacht

De gemiddelde cruisesnelheid is 20 knopen, oftewel 37 km/u. Om de motoren van de boot genoeg energie te geven om te blijven draaien, bedraagt de benzinecapaciteit 183.000 liter. Verder zit er nog een watertank aan boord met een grootte van 38.600 liter.

De designer zelf: ‘It was important for the exterior to use simple lines together with dramatic angles and curves, as I believe that simplicity is an important factor in making a design elegant and clean. Using the powerful image of an arrow as my inspiration, I tried to create an aerodynamic exterior that would give the yacht a distinctive look, while also improving efficiency.’

Een prijs is nog niet bekend. Maar reken maar dat hier tientallen, zo niet honderden miljoenen euro’s voor moeten worden neergelegd. Misschien een leuke nieuwe voor meneer Abramovich?

 

 

 

 

 

 

Bronnen: timurbozca.com /  dailymail.co.uk

Reageer op artikel:
Dit zwarte jacht is de natte droom van elke miljardair
Sluiten