Dit super chille kantoortje kun je makkelijk in je achtertuin droppen

Vuurtorens waren vroeger behoorlijk handig. Ze zorgden ervoor dat schippers veilig de weg naar de haven konden vinden om Titanic-taferelen te voorkomen. Door de navigatie werden de lichtbakens overbodig. Gelukkig zijn ze nooit gesloopt en staan ze nog steeds te pronken langs de Nederlandse kust. We hebben hier een wel heel speciaal baken voor je. Dit is het Vuurtoren Kantoor. Een mega handig kantoortje die je gewoon in je achtertuin kan zetten. Hoef je die vervelende collega van je, die uit zijn bek meurt ook niet meer te zien. 

Deze zogenaamde Vuurtoren is een microgebouw gemaakt van lichtgewicht-panelen die zo milieuvriendelijk mogelijk in elkaar zijn geflanst. Wat ook chill is, is dat de asymmetrische ramen en de ingang van de kleine kantoorruimte overdag veel daglicht binnenlaten. Na zonsondergang kun je genieten van de warme gloed die op je harsens valt.

Een geheel eigen stijl

De ontwerpers Kagan Taylor en Justin Rice negeerden voor de bouw van de Vuurtoren alle gebruikelijke bouwstijlen en technieken, ze creëerden een geheel eigen stijl. Je kan zelfs kenmerken van boten en auto’s in het kantoortje terugvinden. Gelukkig gaat het kantoor niet ineens rijden of zo, want daar gaat je baas niet blij van worden.

Inspiratie

De ontwerpers willen met de Vuurtoren vooral andere mensen inspireren voor soortgelijke milieuvriendelijke gebouwen. Misschien dat de zakenwereld erover vele jaren er wel heel anders uitziet. Gelukkig brandt het eerste lichtje nu al de V.S. Nou maar hopen dat de stralen van de Vuurtoren ook ons landje zullen bereiken.

Hiconsumption

Reageer op artikel:
Dit super chille kantoortje kun je makkelijk in je achtertuin droppen
Sluiten