Dit huis kun je bouwen in 7 uur en kost maar 22.000 euro

redactie 15 sep 2018 Entertainment

Een huis fixen. Het blijkt vaak een moeilijkere opgave dan verwacht. In Zeeuws-Vlaanderen en Noord-Groningen zijn genoeg huizen beschikbaar, maar in de randstad is het rampzalig. Misschien hebben wij daar nu wel een oplossing voor. Dit huis heb je in 7 uurtjes in elkaar gezet. Zo hou je nog tijd over om het huis meteen effe in te richten. Ben je in één dag klaar. Chill toch?

Wij horen jou denken: een opklapbaar huis in elkaar zetten in 7 uur, dat kan nooit goed zijn. Nou, vriend! We hebben goed nieuws want dit duurzame huis schijnt zelfs tegen aardbevingen te kunnen. Gelukkig heb je die niet in de randstad. Maar mocht je verhuisplannen naar Groningen hebben, dan zit je hiermee alsnog goed.

Bouwpakketje

In Italië zijn de Tiny Houses al een heuse trend, inmiddels zijn ze ook in Nederland te vinden. Je moet wel even twee maten bellen voor je het bouwwerk in elkaar gaat flansen, in je eentje ga je het niet binnen 7 uur redden. Het huis zelf heeft geen fundering en is dus volledig afhankelijk van de omgeving. Een heuvel is bijvoorbeeld niet zo handig, maar die heb je gelukkig niet in de randstad. Architect Renato Vidal is de bedenker van de M.A.Di home zoals het bouwpakketje van kruislaaghout heet.  ‘Modulo abitativo dispiegabile’, betekent het. Mocht je geen Italiaans kunnen: ‘verplaatsbare behuizingsmodule’. Klinkt toch weer een stukje minder mooi.

Compleet huis

Je kan kiezen uit een huis van 24 vierkante meter, van 22.000 euro, eentje van 56 voor 46.000 euro en tot slot de grootste van 84 voor 67.000. euro Ze hebben allebei 2 verdiepingen, met een badkamer, keuken, eetkamer en natuurlijk een slaapkamer. In het huis kun je gewoon stromend water krijgen en gelukkig zijn er rioleringsbuizen aanwezig. Dat is wel zo fris.

Dus kies een leuke woonplekje en pak daar je bouwpakket van 1,5- bij 6 meter uit. Bel wel eerst even de gemeente voor toestemming. En mocht het plekje niet goed zijn? Je kan het huis makkelijk weer afbreken om het ergens anders weer neer te zetten. Het nomadenbestaan, voor de echte avonturier.

 

 

Reageer op artikel:
Dit huis kun je bouwen in 7 uur en kost maar 22.000 euro
Sluiten