5 redenen waarom jij volgend jaar naar Dimensions Festival moet gaan

Redactie 18 Sep 2017 Entertainment

Het festivalseizoen zit erop, maar niet voordat wij eind augustus nog naar Dimensions Festival zijn geweest! Man man man, wat een feest is dat zeg. Onder de Kroatische zon is het goed toeven, om over de maan nog maar te zwijgen. Wij geven je vijf uitstekende redenen waarom jij volgend jaar een ticket naar Pula moet boeken om Dimensions op je festival bucketlist te zetten.

Zon!
In Nederland sta je met enige regelmaat tot je knieën in de blubber te zweten in je poncho. In Kroatië is het gewoon 30 graden met strakblauwe lucht. Elke dag. Een essentieel voor de ultieme festivalervaring is wat ons betreft dat grote gele ding daarboven met die stralen, en daar is hier genoeg van.

Strandhangen

Festivakantie
Dimensions is de perfecte combinatie tussen een relaxte vakantie aan het strand en keihard feesten met je vrienden. Overdag is iedereen op het strand of in de heldere zee te vinden bij de Beachstage waar gedurende de dag lekkere zomerse plaatjes gedraaid worden. ‘s Nachts verlaat je het strand om te raven op het festivalterrein.

De overgang van dag naar nacht

Het festivalterrein
Daarover gesproken! Het dansspektakel wordt georganiseerd op een bijzonder vette locatie; in een verlaten fort. Verder wordt het traditionele openingsconcert (Moderat!) in het amfitheater van Pula georganiseerd. Alsof je in het Colosseum staat. Heel dik. Daarna is het vier nachten feesten in het fort, bovenop de heuvel naast de camping. Tussen deze eeuwenoude muren zijn zeven stages met bijvoorbeeld “The Moat”. Dit is misschien wel de vetste stage waar je ooit bent geweest. Een 100 meter lange gracht met muren van 7 meter hoog waar de snoeiharde bassen van bijvoorbeeld Nina Kraviz tegen het cement bulderen. En dat tot 6 uur ’s ochtends. Ravedroom.

The Moat

Geluidssysteem + line-up
Een geluidssysteem waar menig festival jaloers op mag worden. Waar je ook gaat of staat op dit festivalterrein, je kan nergens een stap zetten zonder dat je de bass in je beenhaar voelt trillen. Dit festival is een auditief walhalla voor iedereen die lekker gaat op elektronische muziek. Dit jaar had je onder andere Marcel Dettmann, Floating Points, Theo Parrish, Jeff Mills, Nina Kraviz, Helena Hauff, Sadar Bahar en Antal.

Nina Kraviz showt haar skills

Chicks
Met de muziek zit het dus wel goed, maar het oog wil ook wat. Ook daarom kunnen we Dimensions festival zeker aanraden. Op de camping, de dansvloer, het strand, overal waar je kijkt lopen de mooie vrouwen opgedoft in pikante outfits te flaneren en te dansen. Volgend jaar ook een dansje wagen? Check festival.travel/dimensions en dimensionsfestival.com.

Nog niet overtuigd? Check de uitgebreide fotoserie hieronder.

Foto’s en tekst: Jeroen Roest & Malu Moerman

Reageer op artikel:
5 redenen waarom jij volgend jaar naar Dimensions Festival moet gaan
Sluiten