Een zeldzame zwarte Porsche 911 Turbo uit ’89 staat te koop

Redactie 24 nov 2017 Machines

Porsche is altijd al een belangrijk onderdeel geweest in de geschiedenis van de auto. Het merk is ook verantwoordelijk voor het maken van verschillende van wat wel de beste auto’s aller tijden kunnen worden genoemd. De 911 Turbo behoort absoluut tot de top van dit illustere rijtje. Een zeldzaam exemplaar van een Porsche 911 Turbo uit 1989, waarvan er slecht 857 gemaakt zijn, is in perfecte staat opgedoken en staat te koop.

Aangeboden door de mensen van Weekend Heroes, heeft deze speciale Porsche 911 Turbo met een G50 5-versnellingsbak slechts 88.700 km op de teller staan. Daarnaast is de oldtimer pas nog onderhouden door RUF Porsche. Daar is de auto volledig onder handen genomen om de Porsche weer helemaal tip-top in vorm te krijgen zoals het een echte 911 Turbo betaamd.

De 911 Turbo was echter zo goed verzorgd door de vorige drie eigenaren dat het nog steeds alle boeken, gereedschappen, de autohoes en een certificaat van echtheid heeft. Je kunt in dit prachtig bewaarde stukje autogeschiedenis stappen en het pedaal tot de vloer trappen, zolang je maar de 169.000 euro op kunt hoesten.

Foto’s: Weekend Heroes

HiConsumption

Reageer op artikel:
Een zeldzame zwarte Porsche 911 Turbo uit ’89 staat te koop
Sluiten