Deze custom 1990 Singer Porsche 911 heeft 500 pk aan boord

Redactie 16 nov 2017 Machines

Singer Vehicle Design staat al jaren bekend om het hertellen en aanpassen van vintage Porsche 911s. Met deze nieuwste variant in de samenwerking met Williams Advances Engineering is het bedrijf hard op weg de wereld te veroveren met de ware klassiekers.

De eigenaar van het voertuig, Scott Blattner, vroeg Singer om het gewicht van zijn Porsche 911 964 uit 1990 te verminderen en de prestaties ervan te verbeteren. Dat is op zijn zachts gezegd, aardig gelukt. Scott verteld: “De jongens van Singer zijn altijd vatbaar geweest voor de vraag” Wat als? “Dus, de vraag werd … wat als Singer werkte aan het herstellen en aanpassen van mijn geliefde 27-jarige Porsche 964, met de hulp van een technisch concern geboren uit de wereld van F1. Hoe zou zo’n auto er dan uitzien en hoe zou hij presteren?”

Het antwoord op die vraag werd op waanzinnige wijze tot uiting gebracht. Met het team dat de uitdaging aanging, produceerde Singer een vernieuwde 911 die nu slechts 990 kilo weegt, terwijl een 4.0-liter zescilinder motor een brute 500 pk op het asfalt legt. Bovendien kreeg de 911 een moderne aerodynamische transformatie met aandacht van een gladder lichaam, terwijl de toevoeging van een lichtere ophanging ook een betere geometrie en verbeterde instelbaarheid over de standaardopstelling biedt.

Hoewel de specifieke prijs voor deze gemodificeerde Porsche 911 niet bekend gemaakt is, werkt Singer voornamelijk samen met klanten om hun Porsche naar wens aan te passen. Hierdoor zijn de is de prijs voor deze custom pareltjes nooit hetzelfde. Gelukkig hebben we wel de foto’s, die ervoor doen zorgen dat ieder man vanaf nu een extra spaarrekening openend om zijn eigen droomklassieker te kunnen bemachtigen.

Foto’s: Singer Vehicle Design

Highsnobiety

Reageer op artikel:
Deze custom 1990 Singer Porsche 911 heeft 500 pk aan boord
Sluiten