Dit gebeurt als je als Noord-Koreaanse soldaat naar Zuid-Korea wil vluchten

Redactie 24 nov 2017 Entertainment

We weten allemaal dat je in Noord-Korea je strikt aan de regeltjes moet houden. De grens oversteken naar het welvarende zuiden is helemaal uit den boze. Maandag vluchtte een Noord-Koreaanse soldaat richting de vrijheid, waar beelden van zijn opgedoken en vrijgegeven door de Verenigde Naties.

We zien de vluchteling in een Jeep richting de grens crossen. Zijn vluchtpoging gaat voorspoedig, totdat zijn vluchtwagen een wiel verliest. Zal je altijd zien hé. Hij is genoodzaakt te voet verder te gaan, maar de Noord-Koreanen zitten hem op z’n hielen.

Zo dichtbij, dat ze kogels op de vluchteling afvuren. Eentje rent hem zelfs achterna de grens over, maar bedenkt zich op tijd en snelt weer terug naar Kim Jong-un & co. De gevluchte soldaat blijft gewond achter, maar zijn missie is wel geslaagd: hij is in Zuid-Korea. Even later zie je op infraroodbeelden dat Zuid-Koreaanse soldaten naar hem toekruipen en hem richting veilige haven slepen. Later blijkt dat hij door vijf kogels geraakt is.

Het is gebeurt niet heel vaak dat er Noord-Koreanen met succes naar de andere kant weten te vluchten. Sowieso is dit pas de vierde vluchtpoging in drie jaar tijd. Dit fragment geeft wel een bizar inzicht in wat er gebeurt als je van Noord-Korea naar Zuid-Korea wilt vluchten.

Meer over Noord-Korea lees je in deze 11 feiten hoe ze burgers proberen te hersenspoelen

Reageer op artikel:
Dit gebeurt als je als Noord-Koreaanse soldaat naar Zuid-Korea wil vluchten
Sluiten