Deze no-nonsense coach legt uit hoe je geen loser wordt

Ken je ze, die mensen met veel praatjes die nooit echt in actie komen of die anderen altijd de schuld geven van hun eigen mislukkingen? Hoe zit het met jou? Wil jij transformeren in de beste versie van jezelf? Of heb jij zelf al bepaald dat je niks aan je situatie kunt veranderen? No-nonsense coach Wouter Kleinsman bestempelt je dan als een loser, maar dat ben jij toch niet! Zorg dus dat je niet voldoet aan de eigenschappen van een loser die hij hier met je deelt.

Een loser houdt zichzelf voor de gek

Losers houden zichzelf voor de gek want diep van binnen willen ze helemaal niet veranderen. Het zijn de types die “echt” willen veranderen, maar dan alleen door te profiteren van een gratis consult. Als ze dan eventueel wel willen betalen komt er uiteindelijk toch wel weer een excuus om dat niet te doen.

Losers klagen

Losers koesteren de slachtofferrol, want dan hoeven ze geen controle over hun eigen leven te nemen. Ze vinden zichzelf vooral heel zielig omdat alles en iedereen tegen ze is waardoor er nooit eens iets lukt. Ze gaan klagen dat ze er allemaal niets aan kunnen doen en dat niemand ze kan of wil helpen.

Mother Complain GIF - Find & Share on GIPHY

Losers slurpen energie

Ooit wel eens geprobeerd om een auto in je eentje vooruit te duwen? It takes a lot of energy! Hetzelfde geldt voor omgaan met losers. Ze slurpen energie omdat ze op ieder gevraagd advies komen met een excuus waarom het niet lukt. Ongevraagd advies geven werkt daarom al helemaal niet.

Losers zijn freaking boring

Het zit iedereen wel eens tegen in het leven, maar dan kun je nog steeds een topleven leiden. Gelukkig maar, want losers zijn namelijk saai. Ze spelen altijd op safe. Ze denken veelal in schaarste in plaats van overvloed en losers verzinnen bij iedere oplossing een probleem. Ze gaan vaak drie stappen vooruit om er vervolgens twee terug te zetten.

Louis Van Gaal Yes GIF - Find & Share on GIPHY

Losers zijn niet coachable

Losers zeggen dat ze willen veranderen, maar diep van binnen willen ze dat dus helemaal niet. En dat is nou net het punt: als je zelf niet alles in de strijd wilt gooien om echt te veranderen ben je simpelweg niet coachable. Weet je waarom niet? Losers nemen geen adviezen aan. Ze hebben geen controle over hun eigen leven. Losers hebben de keuze gemaakt (ook al zeggen ze zelf van niet) dat het niet mogelijk is om te veranderen.

Daarom coach ik geen losers

Ik neem dus nooit losers aan. Ik focus me compleet op de mensen met een winnaarsmindset. Dat zijn mensen die al succesvol zijn of besloten hebben om succesvol te worden. Zij nemen adviezen aan, kunnen omgaan met opbouwende kritiek, durven direct beslissingen te nemen, komen hun afspraken na én ze hebben het lef om zich daarbij oncomfortabel te voelen omdat ze weten dat daar de groei ligt. Egoïstisch? Misschien wel maar mijn persoonlijkheid en manier van coachen zijn voor losers niet geschikt. En dat is goed want ik ben geen coach die iedereen kan helpen.

Jij bent toch geen loser?

Denk nou niet dat je nog heel wat jaren te leven hebt en dat het dus wel een keer goed komt. Je hebt misschien nog heel wat jaren te gaan, maar dat weet je niet zeker. Wees dus geen loser en start nu. Durf grote stappen buiten je comfortzone te zetten. Op die manier creëer je voor jezelf een radicale transformatie. You know what? It’s freaking awesome om te ontdekken hoeveel potentieel er in jezelf zit.

Colby Covington Sport GIF by UFC - Find & Share on GIPHY

It’s your choice

Let wel, ook het niet maken van een keuze is een keuze, maar jij bent de enige die verandering in werking kan zetten. Wacht dan ook niet op het juiste moment of dat iemand anders de keuze maakt.

Over Wouter Kleinsman

Wil je de complete, praktische, no-nonsense gids die jou naar dat buitengewone leven leidt? Wouter Kleinsman beschrijft in zijn bestseller Zo word je een gamechanger in vier fases een complete strategie voor het nemen van leiding over je eigen leven. Voor meer informatie over zijn kenmerkende manier van no-nonsensecoaching klik hier.

Wouter Kleinsman
No nonsensecoach Wouter Kleinsman Foto: Wouter Kleinsman

 

Reageer op artikel:
Deze no-nonsense coach legt uit hoe je geen loser wordt
Sluiten