Denise Speelman is Miss Nederland 2020!

De nieuwe Miss Nederland is bekend: Denise Speelman. De 22-jarige Groningse heeft de jury er van weten te overtuigen dat zij de voorkeur moest krijgen boven de andere negen aantrekkelijke dames. Tijdens de ceremonie in Hilversum kreeg ze de sprookjesachtige kroon overhandigd van de winnares van vorig jaar, Sharon Pieksma.

Denise Speelman

Denise moest het in de finaleronde opnemen tegen de 20-jarige Sophie Alink. Maar toen Kim Kötter, de winnares van 2002, haar naam noemde als de nieuwe Miss was Denise vol van emoties: “Ik weet niet wat ik moet zeggen, maar ben heel erg blij”. Met haar 1,85 meter, sprankelende bruine ogen en golvende haren kunnen we niet anders zeggen dat we heel goed snappen dat ze het hart van menig jurylid (en mannen) doet overslaan.

https://www.instagram.com/p/CDvrz3JHjUG/

Body positivity

De jury bestond dit jaar uit onder andere William Rutten, Monique WestenbergAlbert Verlinde, Viktor Brand en Sharon Pieksma. Denise Speelman wist de groep professionals niet alleen te overtuigen van haar heerlijke voorkomen, maar ook wist ze inhoudelijk een mooie boodschap over te brengen. Denise die zelf negatieve ervaringen heeft met haar voeding, hoopt de discussie over eetstoornissen en body positivity te kunnen openen. Zelf heeft ze door goede hulp haar problemen met voeding kunnen omdraaien naar iets positiefs en gunt dat iedereen. ‘Je goed voelen in je lijf’, dat is haar missie.

https://www.instagram.com/p/CEY6icKHvKd/

Van Miss Nederland naar Miss Universe

Nu Denise is uitgeroepen tot Miss Nederland smaakt deze titel natuurlijk naar meer, ze zal namelijk voor Nederland uitkomen bij de Miss Universe. Hiermee treed ze in de voetsporen van eerdere winnaressen zoals Zoey Ivory en onze FHM500-winnares van 2019: Jessie Jazz Vuijk. Het is natuurlijk onbegrijpelijk dat Denise nog niet eerder op onze FHM-radar is gesignaleerd. Het kan ook niet anders of we gaan haar terugzien in de FHM500 van komend jaar. Haar voorgangers Zoey en Jessie gaan ondertussen heel lekker in showbizzland. Zoey wist te imponeren in het dansprogramma Dance Dance Dance en Jessie Jazz deed onder meer mee aan Expeditie Robinson. Wanneer de Miss Universe-verkiezing gehouden wordt is vanwege corona perikelen nog niet helemaal duidelijk, verwacht wordt eind 2020 of begin 2021. Een ding is zeker: aan Denise de eervolle taak om ons land te vertegenwoordigen.

https://www.instagram.com/p/CC4Am7Pnnox/

https://www.instagram.com/p/CECwCDUHcBW/

https://www.instagram.com/p/CDcEA8InEc6/

Reageer op artikel:
Denise Speelman is Miss Nederland 2020!
Sluiten