De EarthRoamer XV-HD is een 1,3 miljoen euro rijdend fort dat overal terecht kan

Redactie 28 dec 2017 Machines

De gigantische off-road camper is een Ford F-750 diesel 4×4, die natuurfotograaf en oprichter Bill Swails ombouwde. Het resultaat is een vier seizoenen, geschikt voor alle weersomstandigheden bruut beest. De EarthRoamer XV-HD is de perfecte plek voor je natje en je droogje tijdens een off-road avontuur.

De XV-HD is van een totaal ander level dan je gewone gepensioneerde camper, met een vierwiel aangedreven F-750 als basisplatform. De brute kracht komt van de 6,7-liter Powerstroke diesel V8 van Ford. Als ze daar niet aan gesleuteld hebben heeft de motor 440 pk en een waanzinnige 1254 Nm aan koppel.

Verder dan dat, heeft bijna alles een flinke upgrade gekregen. Zo heeft de XV-HD 46-inch Michelin XZL-banden, is bepakt met luchtsuspensie met Fox shocks, hydraulische nivellering, aan de voorzijde gemonteerde 14.000 kg hydraulische lier en voorzien van LED-lampen. De brute off-road camper is bedoeld om in de middle of nowhere een tijdje zelfstandig te overleven. Daarom heeft het beest ook 2.100 watt aan zonne-energie, een 20.000 watt lithium-ion batterijbank, een hydraulische generator en een 950 liter watertank aan boord.

Maar niet alleen de buitenkant heeft een extreme make-over ondervonden. Van binnen is de camper voorzien van de beste luxe om zonder enige moeite te kunnen overleven in de woeste omgevingen. In de camper is plek om voor zes personen nachtrust te vinden na een wilde off-road dag. Daarvoor is een kingsize slaapkamer aanwezig en een eethoek die omgetoverd kan worden tot meerde slaapvertrekken. De keuken is van alle gemakken voorzien en is groter dan bij menig studio-appartementen.

Dus wat kost je dit nou allemaal? De in Colorado gebouwde machines zouden elk rond de 1,4 miljoen kosten. Met een aanbetaling van 314.000 euro, die vereist is om je wagen te reserveren.

Maxim

Reageer op artikel:
De EarthRoamer XV-HD is een 1,3 miljoen euro rijdend fort dat overal terecht kan
Sluiten