11 films om zwaar naar uit te kijken in 2018

Redactie 28 dec 2017 Entertainment

Afgelopen jaar was een mooi filmjaar. Het jaar van The Founder, Live By Night en John Wick 2. Van Logan, Gold en Fast & Furious 8. Van Baby Driver, Dunkirk en It. Wij hebben genoten. Maar het is tijd om vooruit te kijken. Er komt zoveel moois aan jongens. Met name op superhelden- en actiegebied gaan we aan onze trekken komen. Dit zijn de 11 mannenfilms om je aankomend jaar op te verheugen.

Black Panther

Verschijnt op: 14 februari
Wat: Hij debuteerde in Captain America: Civil War, maar zoals dat gaat met veelbelovende Marvel-characters, verdient Black Panther zijn eigen spin-off. Black Panther is in het dagelijks leven T’Challa, de zoon van de koning van Wakanda. Aan hem de taak om het land veiligheid te brengen en uit handen te houden van een gevaarlijke kwaadwillende.

Pacific Rim: Uprising

Verschijnt op: 22 maart
Wat: Guillermo del Toro liep boos weg als regisseur, met wat vertraging als gevolg. Maar in maart is ‘ie in de bios. Sciencefictionverhaal waarin een stelletje helden moet zien te voorkomen dat de mensheid wordt uitgeroeid. Een plot zo oud als de piramides van Gizeh, maar nooit zal vervelen.

The New Mutants

Verschijnt op: 12 april
Wat: De nieuwe X-Men spin-off belooft meer spanning dan we gewend zijn. Veel meer thriller, dan actie en dat maakt nieuwsgierig. Vijf jonge mutanten die net hun krachten aan het ontdekken zijn, worden tegen hun zin in vastgehouden. Daar proberen ze zichzelf te redden en te ontsnappen.

Avengers: Infinity War

Verschijnt op: 25 april
Wat: Het afgelopen decennia hebben we de Marvel-helden veel zien strijden, maar in Avengers: Infinity War doen ze dat voor het eerst allemaal in een film. Aan hun de nobele taak om de machtige Thanos verslaan voordat de aarde verwoest wordt en een einde maakt aan ons universum.

Deadpool 2

Verschijnt op: 31 mei
Wat: Ryan Reynolds keert terug in het pak van de geliefde Deadpool. De grappigste superheld uit het Marvel-universum op een bedje van vlammende actie.

Jurassic World: Fallen Kingdom

Verschijnt op: 7 juni
Wat: De terugkeer van de wereldberoemde dino-franchise. Chris Pratt en Owen Brady keren terug naar het eiland waar ze zijn voormalige dino-baby Blue en andere dino’s proberen te redden van een uitbarstende vulkaan. Zal het bloeddorstige reptiel zijn trainer nog herkennen als ze elkaars paden kruisen in de jungle?

The Incredibles 2

Verschijnt op: 27 juni
Wat: Heerlijke animatiefilm over superheldengezin Parr. De film is een direct vervolg op het eerste deel uit 2004, dus gaat verder waar het is gebleven. Dit keer is de hoofdrol weggelegd voor moeder Helen, die samen met haar familie het kwaad moet bestrijden.

Sicario 2: Soldado

Verschijnt op: 29 juni
Wat: Benicio del Toro is terug om drugskartelcriminelen meedogenloos van de kaart te vegen in de brandende Zuid-Amerikaanse zon. Over een verhitte drugsoorlog tussen de Verenigde Staten en Mexico. Dus verwacht morbide onthoofdingen, kilo’s cocaïne en spannende achtervolgingen.

Mission Impossible 6

Verschijnt op: 2 augustus
Wat: Tom Cruise kruipt voor de zesde keer in de huid van Ethan Hunt, de special agent die de wereld moet redden door halsbrekende stunts uit te halen. De trailer moet nog verschijnen (hieronder is fan made). Verhaal is ook nog niet bekend, maar reken op een flinke portie superstuntwerk en gruwelijke actie.

X-Men: Dark Phoenix

Verschijnt op: 2 november
Wat: Misschien wel de laatste film in de langlopende X-Men films. De spotlight is gericht op Jean Grey en haar ontwikkeling tot Dark Phoenix, waarbij Magneto en Professor X het zwaar voor hun kiezen krijgen.

Mortal Engines

Verschijnt op: 13 december
Wat: Het nieuwe rariteitenkabinet van Lord of the Rings-regisseur Peter Jackson. Een verhaal gebaseerd op de Britse boekenreeks van Philip Reeve. Belooft in elk geval een sci-fi klapper te worden.

Reageer op artikel:
11 films om zwaar naar uit te kijken in 2018
Sluiten