Wij hebben een top-500 gemaakt met de mooiste vrouwen van ’t land, maar wat zijn eigenlijk de favoriete vrouwen van bekend Nederland? Wij pakten de telefoon op en belden met Achmed Akkabi, om hem te vragen wat zijn vrouwelijke toppers zijn. Trouwens, mocht je nog niet weten waarom je de FHM500 zou moeten kopen. Naast de 500 redenen in het blad, geven we je hier nog eens 21 redenen waarom je de FHM500 moet kopen. Dus hup, naar Etos of bestel via bol.com, je hebt nog maar tot en met zaterdag.

Je kent Achmed als acteur die regelmatig over de Nederlandse beeldbuis schuifelt. Hij begon in de commercials van de Appie, maar bleek veel meer in z’n mars te hebben. Zo speelde hij in de sterke film Rabat, is hij rechercheur in de serie Moordvrouw, speelde hij een toffe rol in Bluf en zat hij in zo’n typische Nederlandse romcom als Soof 2. Daarnaast werd ‘ie ook nog eens door Esquire verkozen tot Best Geklede Man van Nederland, dus deze man weet van wanten.

Monica Belluci
We spraken Achmed voor de FHM500, waar je een uitgebreid interview kunt lezen. Daarin sprak hij onder meer over Monica Belluci. ‘Op de middelbare school was ik heel erg weg van Monica Bellucci. Nog steeds eigenlijk. Dat is exact het type vrouw waar ik op val. Donker haar. Volle lippen. Die blik in haar ogen. Het begon allemaal door de film Malena. Daarin speelt ze een vrouw in de Tweede Wereldoorlog die slaapt met de Duitsers. Ze ging van prinses van het dorp naar verketterde vrouw. Die film is mij heel erg dierbaar en altijd bijgebleven.’ Op de vraag met wie hij ooit nog eens een seks scène zou willen spelen hoeft hij dan ook niet lang na te denken. ‘Monica Bellucci. Ook al is ze wat ouder en moeder, I don’t care. Zelfs als ze bejaard is dan zou ik het ook nog doen.’ Geen gekke keuze, Achie!

Maar hoe zit dat op nationaal gebied? Dit zijn de 5 mooiste vrouwen van Nederland van Achmed Akkabi:

5. Sophia Tienstra
Powervrouw maar ook een heel fijn, warm lief mens. Gaat heel erg op haar doelen af en behaalt die doelen ook en dat maakt haar heel sexy.

4. Yolanthe Sneijder-Cabau
Topmens met heel toffe humor. Is best wel straat, in de zin dat ze niet over zich heen laat lopen. She doesn’t give a fuck.

Words mean nothing, unless the eyes speak them too 🌸

A post shared by Y O L A N T H E C A B A U (@yolanthecabau) on

3. Sigrid ten Napel
Heel vrolijk leuke vrouw die ik ken sinds de toneelacademie. Heel leuk mens om mee te zijn.

2. Wendy van Dijk
Het liefste mens op aarde. Het is een soort van mijn grote zuster. Heel zorgzaam. Staat voor je klaar wanneer je haar nodig hebt. Een absolute engel.

1. Fockeline Ouwerkerk
Een van mijn beste vrienden. Ik kan met haar lachen, praten, huilen, alles. Dat is gewoon een heel diepe vriendschap die voor altijd zal zijn. Dat maakt haar mooi. Ze heeft basically alles wat je zou moeten wensen in een vrouw.

De FHM500 kun je tot en met zaterdag bestellen via bol.com of kopen bij Etos bij aankoop van een TABAC product.

Openingsfoto: Casper Sila / Esquire