Computermonnik werkt 10 jaar met Microsoft Paint aan zijn prentenboek

Het prentenboek Camp Redblood: The Essential Revenge van Pat Hines is het meest bijzondere prentenboek dat we in jaren hebben gezien. Het verhaal gaat over een jaren ’80-zomerkamp waar tieners vooral willen drinken en neuken. Dit wordt lastig, omdat er een hoop spookachtige dingen gebeuren op het kamp.

Niet om de inhoud, maar om de belachelijk inefficiënte manier waarop Pat Hines (bij deze omgedoopt tot computermonnik) de illustraties heeft gemaakt, maken dit boek een meesterwerk. Hij gebruikte hiervoor het historisch primitieve Microsoft Paint. Met dit programma is het niet gek dat Computermonnik zo lang nodig heeft gehad voordat het boek af is. Met de, overigens zeer knap gemaakte, illustraties in Paint is het alsof je een zwembad gaat vullen door op en neer te rennen tussen de kraan en het zwembad, met steeds maar een klein glas in je handen.

Hines zegt dat hij niet goed was in Photoshop of andere moderne programma’s, waardoor hij altijd maar in Paint bleef werken. Klik op de afbeeldingen voor de slideshow.

Reageer op artikel:
Computermonnik werkt 10 jaar met Microsoft Paint aan zijn prentenboek
Sluiten