7 redenen waarom de Bowers & Wilkins Px7 S2e een topnotch headphone is

Of het nou is voor het reizen, om in de focuszone te komen tijdens werk of gewoon om lekker te genieten van je favoriete tunes, tegenwoordig kun je niet meer zonder een goede headphone. Een van de beste draadloze headphones op de markt is de Bowers & Wilkins Px7 S2e. Wij geven je 7 redenen waarom jij deze topnotch headphone moet hebben.

1. Het is een Bowers & Wilkins

Mocht je toevallig niet bekend zijn met Bowers & Wilkins: het Engelse audiomerk heeft zich sinds 1966 ontwikkeld tot een van de meest prominente audiospelers ter wereld. Van peperdure bioscoopinstallaties tot wat meer betaalbare speakers voor bij jou in de woonkamer, voor alles wat met audio te maken heeft kun je terecht bij B&W. Sinds enkele jaren leveren ze met de PX-modellen ook draadloze headphones. Met alle kennis en expertise die ze hier in huis hebben, kun je er bij producten van Bowers & Wilkins bijna blind van uitgaan dat je kwaliteit in huis haalt. Dat is met de Px7 S2e niet anders, zo leert het reviewexemplaar ons.

Bowers & Wilkins Px7 S2e

2. Design

De Bowers & Wilkins Px7 S2e is de opvolger van de Px7 S2, die nu een jaartje oud is. De e staat voor evolved, dit is dus de door ontwikkelde versie van het vorige model. Qua design lijkt is ‘ie niet zo heel veel veranderd, maar dat is ook niet echt nodig, want de Px7 ziet er uitermate stijlvol uit. Inclusief mooie doos, handig opbergvakje voor je oplaadkabeltje en een prachtig design van de headphone zelf die klasse uitstraalt. Dat zie je ook terug in de fraaie materialen die zijn gebruikt in de behuizing en de hoofdband. Het model is slank, elegant en voorzien van luxe oorkussens, waarbij op subtiele wijze de merknaam aan de buitenkant is geplaatst. Qua kleuren kun je kiezen uit Anthracite Black, Cloud Grey, Forest Green en Ocean Blue (zie foto hierboven), zoals ons review-exemplaar.

3. Comfort

Het design is ook nog eens functioneel, want hij zit supergoed op je hoofd. Over-ear is ook echt over je oren, dus je wordt helemaal ingepakt door je headphone waardoor je goed in de muziek kan verdwijnen. Niet onbelangrijk: ook na uren de headphone te hebben gedragen zit ‘ie nog goed en doen je oren geen pijn, zoals we met andere headphones wel eens hebben ervaren.

4. Gebruiksgemak

Een van de dingen waarop de Bowers & Wilkins Px7 S2e uitblinkt is het gebruiksgemak. Download de Bowers & Wilkins Music-app, zet de headphone aan, veeg een keer naar boven voor de connectie en je luistert binnen een paar minuten naar je favoriete tracks. Super easy. Verder kun je met de knoppen op je headphone ook snel schakelen. Op rechts zitten de sneltoetsen voor volume en van pauze/play, wat tevens de knop is voor volgend- en vorig nummer. Daarbij is er een reliëf aangebracht op de pauze-play knop, zodat je ‘m makkelijker kan vinden. Dat zijn details waarover is nagedacht. Met je linkerhand schakel je tussen de drie verschillende levels van noise-cancelling. Opvallend: ze hebben gekozen voor fysieke knoppen, in plaats van touch-bediening die je tegenwoordig zo vaak ziet. Een keuze die ons wel aanstaat. In de app kun je verder nog enkele geluidsinstellingen aanpassen, zoals de treble en bass. Ook kun je kiezen voor draag sensor, een functie die je muziek pauzeert als je je headphone afzet. Dit zit gewoon supergoed in elkaar wat het een bijzonder fijne headphone maakt in gebruik.

Bowers & Wilkins Px7 S2e

5. Batterijduur

 De kans dat je zonder batterij komt te zitten is nagenoeg nihil, want in totaal beschikt de Px7 S2e over een indrukwekkende batterijduur van 30 uur. Hang ‘m een kwartiertje aan de lader en je bent weer zeven uur onder de pannen.

6. Noise-cancelling

Krijsende baby in het vliegtuig? Die bellende collega’s waardoor je constant wordt afgeleid? Je hebt er geen last meer van als je de noise-cancelling functie gebruikt. Collega’s hier moesten echt met armgebaren duidelijk maken dat ze graag contact wilden maken. Je hoort ze simpelweg niet. Echt top, want laat dat nou precies zijn waar noise cancelling voor bedoeld is. Je kan kiezen voor drie verschillende opties: ruisonderdrukking, doorlating en uit. Thuis kun je ‘m uit zetten, maar op elke andere plek ervaren wij ruisonderdrukking eigenlijk als de prettigste luisteroptie. Bowers & Wilkins maakt gebruik van adaptieve noise-cancelling, wat betekent dat de headphone dit zelf voor jou doet en dus aanpast op de omgeving waar je in zit. Dit wordt gefixt door zes high-performance microfoons die met elkaar samenwerken. We zijn echt onder de indruk hoe het omgevingsgeluid wordt weggedrukt, waarbij de kwaliteit van het geluid fier overeind blijft staan.

7. Geluid

De e staat zoals gezegd voor evolved en de ontwikkeling van de Bowers & Wilkins Px7 S2e zit met name in het geluid. De engineers van B&W hebben naar eigen zeggen het geluid aanzienlijk verbeterd, met name door een upgrade van de DSP (digitale signaalverwerking). Het is wat ons betreft het onderdeel waar Bowers & Wilkins in uitblinkt. Wat een geweldige sound komt er uit deze headphone. Van de loodzware bassen in Hoedenplank van Opgezwolle tot de kippenvelopwekkende pianoklanken van Ludovicus Einaudi in Nuvole Bianche. Van een stoere rockplaat als Psycho van Muse tot een technorammer als Cosmic Ratio van Enrico Sanguiliano. Alle verschillende soorten muziek komt super zuiver en gedetailleerd je oren binnen. Het is zeer indrukwekkend wat de technici uit de drivers weten te halen. Het maakt de Bowers & Wilkins Px7 S2e tot een van de beste headphones die op de markt is. Dat mag trouwens ook wel, voor een prijs van €429. Gelukkig komen de feestdagen er bijna aan!

Verkrijgbaarheid van Bowers & Wilkins Px7 S2e

De Bowers & Wilkins Px7 S2e is verkrijgbaar bij geselecteerde dealers en online via bowerswilkins.com.

Reageer op artikel:
7 redenen waarom de Bowers & Wilkins Px7 S2e een topnotch headphone is
Sluiten