Experts denken eindelijk het mysterie rondom de Bermudadriehoek te hebben ontrafeld

Het is een onderwerp waar we uren over kunnen doorratelen. Het is even mysterieus als spannend. Hoe kan het nou dat al die boten en vliegtuigen zomaar ineens van de radar zijn verdwenen bij de Bermudadriehoek? Er zijn ontzettend veel theorieën de wereld in geholpen, de een realistischer dan de ander. Expert Nick Hutchings claimt eindelijk het antwoord te hebben.

Vergeet de aliens, zeemonsters en draaikolken. Het antwoord op het mysterie rondom de Bermudadriehoek is volgens Nick een stuk minder spannend.

Bermudadriehoek

De Bermudadriehoek is een denkbeeldig driehoekig gebied tussen Miami, de Bermuda-eilanden en Puerto Rico. In dit gebied zijn in de loop der jaren meer dan 100 schepen en boten op mysterieuze wijze verdwenen. Het bizarre is dat de voertuigen zomaar van de radar verdwenen en er later geen spoor of brokstukken zijn teruggevonden. De Bermudadriehoek wordt niet voor niets ook wel de duivelsdriehoek genoemd.

Bermudadriehoek
Foto: Google / Creative Commons

Rotsen

Geloof het of niet, maar de uitleg van wetenschapper Nick Hutchings is een stuk minder enerverend dan de theorieën die we eerder hebben gehoord. Volgens Nick liggen rotsen ten grondslag aan de verdwijning van de schepen vliegtuigen. Hoe dan? Nou, dat gaan we je vertellen. De uitleg is in onze ogen best plausibel.

Magneet

Nick legt uit dat het Bermudagebied eigenlijk een vulkaan onder water is. 30 miljoen jaar geleden stak de vulkaan zelfs nog boven het water uit. In de top van de vulkaan zitten rotsen met daarin magnetiet. Magnetiet is het meest magnetische, natuurlijk voorkomende materiaal op aarde. En wat gebeurt er met je kompas als je hier overheen vaart of vliegt? Je voelt ‘m al aankomen, dat ding slaat volledig op hol en is onbruikbaar. Mensen waren simpelweg de weg kwijt en hadden geen idee hoe ze de Bermudadriehoek moesten verlaten.

Mysterieus

Om het mysterie rondom de Bermudadriehoek nog meer te relativeren, bemoeit ook wetenschapper Karl Kruszelnicki zich met de zaak. Volgens Karl is het percentage van vermiste schepen en vliegtuigen vergelijkbaar met elk ander drukbezochte deel van de oceaan. Zo mysterieus is het dus allemaal niet. Nou, kunnen jullie weer met een gerust hart naar bed vanavond!

Reageer op artikel:
Experts denken eindelijk het mysterie rondom de Bermudadriehoek te hebben ontrafeld
Sluiten