Bear Grylls zijn militaire buggy kan van jou zijn

Stel je voor dat je door de post-apocalyptische woestenij vaart in Bear Grylls’ eigen Golfoorlog-buggy. Ja, je hebt het goed gehoord: de man zelf, de ex-SAS-soldaat die tv-sensatie is geworden, heeft een wagen die rechtstreeks uit een Mad Max-film komt.

Dus, wat is er aan de hand met deze stoere machine? Het is niet de typische sportwagen van beroemdheden; vergeet de BMW van Michael Jordan. Bear Grylls rockt een Ricardo Longline Light Strike Vehicle, een militair beest dat in actie kwam tijdens de Golfoorlog in 1990.

Foto: Classic Motor Hub

Buggy met  Browning-machinegeweer

Een buggy met een gedeactiveerd Browning-machinegeweer van .50-kaliber, vastgebonden aan het framebuischassis. Deze baby is ontworpen voor lichtgewicht manoeuvreerbaarheid, waardoor hij per helikopter in gevechtszones kan worden gedropt. Over stijlvol arriveren gesproken!

Foto: Classic Motor Hub

Specs

Klap de motorkap open en je vindt een 1,9-liter watergekoelde viercilindermotor, dezelfde die je zou vinden in een Volkswagen T25-transporter. Gecombineerd met een vierversnellingsbak kan deze badboy een topsnelheid van ongeveer 100 km/u halen. Het is ook niet alleen een pronkstuk; de voorste koepel kan worden uitgerust met een granaatwerper of zelfs met het MILAAN antitankraketsysteem. Want, weet je, een gewone auto redt het gewoon niet in de apocalypse.

Foto: Classic Motor Hub

Unieke buggy

De buggy van Grylls is een van de slechts vijf die ooit door het Ministerie van Defensie zijn besteld tijdens de Golfoorlog. En ja, het was in het bezit van de man zelf. Bear Grylls, de man die het een en ander weet over overleven, was eigenaar van dit militaire wonder.

Foto: Classic Motor Hub

Geschiedenis op vier wielen

Je kunt dit stukje post-apocalyptische geschiedenis bemachtigen voor de prijs van een gloednieuwe Mazda CX-60. Bij Classic Motor Hub kan je hem oppikken voor 66.650 dollar. Ja, voor de prijs van een SUV uit het middensegment kun je de trotse eigenaar zijn van een voertuig dat actie heeft gezien in een van de belangrijkste conflicten van de 20e eeuw.

Foto: Classic Motor Hub

Dus als je op zoek bent naar een rit die overleving, avontuur en een vleugje beroemdheid schreeuwt, dan is de Golfoorlogbuggy van Bear Grylls misschien wel jouw ticket om door de chaos van de post-apocalyptische wereld te navigeren.

Reageer op artikel:
Bear Grylls zijn militaire buggy kan van jou zijn
Sluiten