5 redenen waarom een auto importeren uit Duitsland een goed idee is

Redactie 1 jun 2018 Entertainment

Je bent op zoek naar een nieuwe auto, maar je loopt in Nederland al snel tegen de hoge prijzen aan. Kennen we. We hebben dan wel soepele kakelvers asfaltstroken, het mag ook wat kosten om eroverheen te rijden. Daarom kan het helemaal geen kwaad om eens te kijken om een auto van onze oosterburen te importeren. Wij geven je 5 redenen waarom een auto importeren uit Duitsland een goed idee is.

 1. Dikke BMW!

Voor een tweedehands Opel Kadetje of Peugeot 206 hoef je niet perse naar Duitsland, maar als je op zoek bent naar een dikke bak, dan wordt het opeens wel interessant. Denk hierbij aan merken als BMW, Audi, Mercedes of Porsche. Niet voor niets stikt het bij de Germaniërs van dit type auto’s – die vaak nog veel luxueuzer zijn uitgerust – waardoor er op de tweedehandsmarkt ook ontzettend veel aanbod is.

2. Aanbod

Wat zeggen we? Er is een gigantische hoeveelheid aan tweedehands auto’s beschikbaar in Duitsland! Het land is dan ook ruim 8 keer groter dan Nederland. Er worden in Duitsland veel meer nieuwe auto’s aangeschaft dan hier, daarom is het aanbod tweedehandsjes ook veel groter. Stel je bent op zoek naar een Audi A4, dan kun je kiezen uit wel 8.000 verschillende opties.

3. Garantie bij auto importeren

Vroeger was de garantie alleen in Duitsland geldig, maar met de veranderde regelgeving is dat varkentje gewassen. Tegenwoordig krijg je op bijna elke Duitse auto Europese garantie. Daardoor kun je met je Volkswagen Touareg ook bij de Volkswagen dealer in Nederland aankloppen. Beter!

4. BPM

Je moet het wel even slim aanpakken, maar een beetje Handige Harry die betaalt significant minder BPM als je een auto importeert uit Duitsland. Het kan je zomaar duizenden euro’s schelen. Mocht je vragen hebben: BPM berekenen bij DASimport helpt je verder.

5. BTW

Waar we in Nederland een BTW-tarief van 21% hanteren, daar rekenen ze in Duitsland een paar procentjes minder. Twee om precies te zijn. Bij aanschaf van een dure auto, is 2% al gauw een maandje boodschappen voor een heel gezin.

Reageer op artikel:
5 redenen waarom een auto importeren uit Duitsland een goed idee is
Sluiten