Audi viert verjaardag van V10 en komt met exclusieve Audi R8 V10 Decennium

redactie 1 mrt 2019 Machines

Holy scheisse! Uit de fabriek in Ingolstad is weer een stukje pure car porn gerold hoor hé. De Audi R8 is sowieso al een lust voor het oog in de standaard verschijning, maar van deze versie loopt bij ons het water in de mond. Een matgrijze Audi R8 V10 Decennium, met ganz geile bronzen accenten. Come to daddy!

Met deze nieuwe uitvoering van de vierwieler, viert Audi de tiende verjaardag van hun brute V10 motor. Onder het mom van ‘wie jarig is trakteert’, maakt Audi 222 exemplaren van dit beestje. Dit gelimiteerde model valt samen met de verkooplancering van de nieuwe R8, die ook binnenkort op de markt zal verschijnen. Het matgrijze Audi-pronkstuk zit vol bronzen accenten en verwijzingen naar het jubileum dat Audi viert. Zo zal je door het hele interieur bronzen stiksels vinden, is het motorblok brons gekleurd en heeft ‘ie gruwelijke 20-inch velgen. Uiteraard ook bronskleurig.

Audi R8 V10 Decennium

Zoals we van de R8 gewend zijn, heeft ‘ie aardig wat kracht onder z’n matgrijze motorkap schuilen. Maar liefst 620 paarden staan voor je klaar om je van nul naar honderd te rennen in een tijd van 3.1 seconden. Met een maximale snelheid van zo’n 330 kilometer per uur is deze bolide van de Duitse autofabrikant er zeker ééntje om in huis te halen. Als je het geld hebt tenminste. Hij moet je zo’n 220.000 euro kosten. Mocht je dat nou net nog apart hebben liggen, dan kan je ‘m van ’t voorjaar halen bij onze oosterburen.

Foto’s: Audi

 

Reageer op artikel:
Audi viert verjaardag van V10 en komt met exclusieve Audi R8 V10 Decennium
Sluiten