Apollo komt met een 2,3 miljoen kostende Intensa Emozione Hypercar

Redactie 26 okt 2017 Machines

Autofabrikant Apollo heeft weer een nieuw speeltje voor ons in petto. Maar liefst een 2,3 miljoen euro kostend monster waar je nekharen spontaan van overeind gaan staan. Als opvolger van de vorig jaar onthulde 1000 pk Arrow, komt het Duitse autobedrijf met een waardige opvolger.

De IE, wat kort is voor Intensa Emozione, ziet er op het eerste oog uit als een racemonster van een raceklasse van de Federation Internationale de l’Automobile. Maar de ruwe diamant, met een volledige koolstofvezel chassis en bodykit, is compleet road legal. Dat mag je ook wel verwachten van een auto die hetzelfde prijskaartje heeft als de nieuwe Mercedes AMG Project One Hyper Car.

Bij zo’n waanzinnig bedrag horen natuurlijk ook waanzinnige prestaties. En dat kun je wel aan de mannen van Apollo overlaten. Onder de motorkap bevindt zich een gruwelijke 6.3-liter V12, die met 769 pk en 760 Nm aan koppeling, het brullende hart van het beest vormt. Daarmee trekt de hypercar van Apollo van 0 naar 100 km/u in slechts 2,7 seconden, voordat het aan zijn topsnelheid van 334 km/u terecht komt.

Doordat de auto bijna volledig uit koolstofvezel bestaat, weegt de IE slechts 1250 kg. Een veertje vergeleken met andere zware supercars. Ook al zou je die 2,3 miljoen euro op je bankrekening hebben staan dan is de kans zeer klein dat je de Intensa Emozione Hypercar kan kopen. Er worden slecht 10 exemplaren van de Apollo gemaakt.

Foto’s: Apollo

Youtuber Shmee150 kreeg de exclusieve kans om als eerst een kijkje te mogen nemen bij de onthullen van de IE Hypercar van Apollo. Lucky bastardo!

Highsnobiety

Reageer op artikel:
Apollo komt met een 2,3 miljoen kostende Intensa Emozione Hypercar
Sluiten