Mercedes onthult veel te zieke AMG Project One Hyper Car

Redactie 12 Sep 2017 Machines

Het is nog geen dag geleden dat Audi met twee vage schetsen kwam van hun concept modellen voor de IAA-autobeurs. Enkelen uren later pakt Mercedes op een heel anders niveau uit. Lewis Hamilton onthult op spectaculaire wijze het showmodel van de andere Duitse autogigant.

Vanaf het begin van de maand dropten Mercedes en de driemalig Formule 1-kampioen al enkele teasers dat er iets sensationeels aan zat te komen. Nu is het dan eindelijk zover, want de Mercedes-AMG Project One is bekend. De hypercar is ontworpen aan de hand van de nieuwste Formule 1-techniek, waarbij Hamilton himself nadrukkelijk betrokken was. Dat de bolide van zijn grote broer op het circuit afstamp, blijkt wel uit het feit dat er bijna dezelfde motor in zit als Lewis zijn F1-auto uit 2015. De hybride heeft een 1,6-liter V6 krachtbron waarmee het, samen met vier elektromotoren, ruim 1.000 pk produceert. Niet normaal!

The new Project One Hyper Car from Mercedes Benz. This has the engine from my 2015 F1 car #superdope @mercedesamgf1

A post shared by Lewis Hamilton (@lewishamilton) on

Met die aandrijfmachine haalt het racemonster een topsnelheid van 350 km/h en wie snelle vingertjes heeft haalt in minder dan 6 seconden een snelheid van 200km/h. Dat is nog een seconde sneller dan de LaFerrari. Bizar.

Ook het interieur is compleet in Formule 1-stijl ontworpen. Het stuur lijkt zo uit de F1-car te komen, en de pedalen zijn in positie van de bestuurder aan te passen. Om het ook nog hightech te maken, is de achteruitkijkspiegel vervangen door een camera die gekoppeld is aan het displayscherm. Er zullen maar 275 exemplaren van de lopende band rollen, die allemaal al verkocht zijn. Wat de rijksten onder ons voor de snelle straatauto betaald hebben is niet bekend. Naar verluidt zijn er ook een paar exemplaren door Nederlanders gekocht, voor een prijskaartje van zo’n 2,7 miljoen dollar overmaakt naar de Dutiser

En wat een ding he jongens. Dit ziet er zo ziek uit. Porsche 918 Spyder, LaFerrari en de McLaren P1 hebben er een zeer serieuze concurrent bij. Vergapen aan het AMG-beest doe je aan de foto’s en de video hieronder.

 

Autoweek

Reageer op artikel:
Mercedes onthult veel te zieke AMG Project One Hyper Car
Sluiten