Aaron ‘Jaws’ Homoki heeft ballen van staal en enkels van titanium

Redactie 24 aug 2018 Entertainment

Aaron Homoki, ook wel Jaws genoemd, is professioneel skateboarder. Je weet wel, zo iemand die daadwerkelijk de skills heeft om dat te doen wat jij vroeger alleen in Tony Hawk Pro Skater kon. En nee, we hebben het nu niet meer over een simpel down-railtje of een kickflipje hier en daar. Jaws pakt het groter aan. Veel groter.

Homoki stond altijd al bekend als die rare gast die wel hield van een ollie van buitenaardse proporties. Van hoge shit afspringen met een board dat om wat voor reden dan ook aan z’n voeten blijft plakken is zeg maar echt zijn ding. Hier een paar voorbeelden.

Voorpagina van Trasher Magazine

In 2011 flikte hij het al om op de voorpagina van Trasher Magazine te komen door deze debielgrote ollie van een trap. Hoe zijn enkels hierbij geen ‘knak’ hebben gezegd is ons een raadsel.

Metershoge halfpipe

Aaron zoekt het dus hoger op. Zelfs als ‘ie in een indoorskatepark aan het rollen is. Hier waagt Jaws een sprong van de rand van een ruim 4 meter hoge halfpipe. Om z’n val en niet z’n enkels te breken landt hij op een andere ramp. Maar als je denkt dat het daarvan veel makkelijker wordt vragen we je dit vooral eens zelf te proberen. We zien de video graag tegemoet.

De crème de la crème onder de trappen

En dan de crème de la crème onder de trappen; de Lyon 25. Deze Franse trap ter grootte van een kleine planeet is in de geschiedenis van het skateboarden slechts door twee skaters geprobeerd. De twee gasten bij wie het woord hoogtevrees niet in het woordenboek te vinden is heten Ali Boulala en Aaron Jaws. Boulala heeft het na drie failed attempts opgegeven. Dat zijn toch drie pogingen meer dan ieder normaal mens zou wagen en om die reden alleen vinden we het wel waard om jullie deze pogingen te laten zien.

De Lyon 25

Ja dat was hoger dan je dacht hé? Na die drie pogingen van Boulala wist iedereen dat er slechts één ander iemand in skateboardland was die de skills, en vooral de ballen zou hebben dit te doen: Aaron Homoki. Toch lukte het ook Jaws niet om dit first-try te doen. Bij zijn allereerste poging scheurde hij namelijk zijn kniebanden. Einde oefening zou je zeggen. Nee, niet voor Jaws. Een half jaar later had ‘ie z’n ticket naar Frankrijk weer geboekt.

Foto: screenshot Youtube

Reageer op artikel:
Aaron ‘Jaws’ Homoki heeft ballen van staal en enkels van titanium
Sluiten