De Yamaha R1 bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd met een peperdure special edition

Als we de Yamaha R1 een van de meest iconische racemotoren uit de geschiedenis noemen, dan zeggen we niks raars, toch? De R1 bestaat dit jaar 25 jaar en dat kunnen ze natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Dus is hier de Yamaha R1 GYTR Pro 25th Anniversary.

Mooi dingetje hé? Vinden wij ook. Alleen jammer van het prijskaartje. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: deze special edition rijdt pas bij het sommetje van 159.000 euro uit de garage.

Yamaha R1
Foto: Yamaha

Exclusief apparaat

Dit wordt er dus eentje voor de rijke papi’s, verzamelaars en investeerders. Grote kans dat ‘ie alleen nog maar in waarde gaat stijgen ook. Er worden immers maar 25 exemplaren van gebouwd.

Dan krijg je wel een volledig met de hand opgebouwde motor, die bestaat uit heel veel GYTR Pro onderdelen. Denk aan een carbon subframe, om maar wat te noemen. Of een GYTR Pro Electronic System-module. Een uitermate geavanceerd pakket dat is ontwikkeld in het WorldSBK dat onder andere zaken als antiwheelie, launch control, traction control en instelbare brandstoftoevoer regelt. Verder kun je ook rekenen op carbon kuipwerk, een WorldSBK-spec swingarm en de beste Brembo-schijven.

WorldSBK machine

In feit haal je hiermee een motor in huis die heel dicht in de buurt komt van waar de coureurs in de WorldSBK op racen. Dan is het ook wel vriendelijk van Yamaha dat als je besluit ruim anderhalve ton stuk te slaan op deze tweewieler, dat je er ook een circuitdagje bijkrijgt waarin je wordt bijgestaan door Yamaha-technici die de motor helemaal op jou zullen afstellen.

Helemaal hebberig geworden? Je kan de motor enkel online bestellen. We hebben onze spaarrekening er nog even op nageslagen, maar we denken toch dat we het voorlopig nog even bij de Yamaha Booster moeten houden.

Foto’s Yamaha R1 GYTR Pro 25th Anniversary

Reageer op artikel:
De Yamaha R1 bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd met een peperdure special edition
Sluiten