Wrexham’s Turf Pub ‘leeggedronken’ na de historische promotie naar de EFL

Normaal gesproken ben je als pub-eigenaar niet blij als je gedwongen moet sluiten. En al helemaal niet als daar voetbalfans betrokken bij zijn. Meestal wil dat zeggen dat de pub kort en klein is geslagen door dronken ‘supporters’ die zich niet meer konden beheersen na een verliespartij van hun cluppie.

Maar deze keer is het tegendeel bewezen. Ondanks dat het af en toe fout gaat, moeten we niet iedereen over één kam scheren en de voetbalfans dus ook niet. De fans van Wrexham AFC hebben zich van een indrukwekkende kant laten zien: ze hebben hun Turf Pub namelijk ‘leeggedronken’.

The Turf Pub

De Turf Pub moest voor het eerst in 15 jaar zijn deuren sluiten nadat hij door Wrexham-fans ‘leeggedronken’ was. Wayne Jones zei dat zijn pub buiten het terrein van Wrexham AFC negen uur voor de aftrap 150 man in de rij had staan.

Fans waren massaal aanwezig toen Wrexham zaterdag Boreham Wood met 3-1 versloeg om na 15 jaar afwezigheid terug te keren naar de Football League. Jones zei dat er een ‘noodlevering’ is besteld, zodat hij kan heropenen.

“We hebben moeten sluiten. Ze hebben ons helemaal leeggedronken. Het was knettergek, we hadden waarschijnlijk 450 mensen buiten, en wie weet hoeveel honderden binnen”, aldus Jones. “We zijn eigenlijk voor het eerst in de 15 jaar dat we hier zijn gesloten.”

Hollywood

The Turf kwam veel voor in de Welcome to Wrexham-documentaire op Disney Plus, die de club volgt nadat deze was gekocht door Ryan Reynolds en Rob McElhenney. Het Hollywood duo heeft op z’n zachtst gezegd een positieve invloed op de bekendheid van Wrexham. Zo bevond zich onder de honderden mensen die zaterdag in de kroeg zaten, Ant-Man-acteur Paul Rudd.

“Hij was aardig, net als [filmregisseur] Joe Russo met wie hij was. Ja, echt aardige jongens, ze wilden er gewoon deel van uitmaken en de sfeer opsnuiven”, zei Jones.

Reageer op artikel:
Wrexham’s Turf Pub ‘leeggedronken’ na de historische promotie naar de EFL
Sluiten