Een greep uit de meest adembenemende foto’s van de World Sports Photography Awards

Bij elke sport komt een hoop emotie kijken. Of je nou de winnende goal maakt in de laatste minuut, keihard op je bek gaat of de tranen in je ogen hebt staan vanwege een blessure: sport levert de meest prachtige plaatjes op. Maar goed dat hier ook een speciale uitreiking voor is. Vandaag nemen we een kijkje naar de prijswinnende foto’s van de World Sports Photography Awards. Er zitten echt een paar parels tussen.

World Sports Photography Awards

Wij zijn groot fan van dit soort fotowedstrijden. Het levert altijd schitterende beelden op. Als ze het ook nog eens combineren met sport, zijn we helemaal gelukkig. In totaal hebben 700 sportfotograven deelgenomen aan de derde editie van de World Sports Photography Awards. Duizenden plaatjes stroomden binnen, maar er hebben ‘slechts’ 72 foto’s een prijs gewonnen. Bij de World Sports Photography Awards maken ze namelijk gebruik van 24 categorieën, variërend van basketbal tot motorsport en van atletiek tot ijshockey. Drie foto’s per categorie winnen een prijs. Je snapt het al: brons, zilver en goud.

Winnaars

Er zijn dus redelijk veel fotograven in de prijzen gevallen, maar voor drie bofkonten werden de World Sports Photography Awards nog specialer. Er werden namelijk ook prijzen uitgedeeld aan de allermooiste foto’s van allemaal, los van de categorieën. Fotograaf Patrick Smith mag zich dan ook de grote winnaar van de World Sports Photography Awards noemen, aangezien hij het goud in ontvangst mocht nemen voor de mooiste sportfoto van 2023. Patrick maakte een foto van een golfer in de wolken. Octávio Passos mocht zilver in ontvangst nemen en het brons ging naar Phil Noble. Gefeliciteerd, mannen!

Foto’s

Genoeg geluld, tijd om te gaan kijken naar de meest schitterende foto’s van de World Sports Photography Awards. De eerste foto die je ziet is overigens de prijswinnende foto van Patrick Smith. Verder komen Lionel Messi, Jennifer Gadirova, Zhou Guanyu en een hoop onbekende sporters langs. Kijk en geniet van de mooiste plaatjes van de World Sports Photography Awards!

Reageer op artikel:
Een greep uit de meest adembenemende foto’s van de World Sports Photography Awards
Sluiten