Viggo Mortensen kocht het paard dat hij reed in Lord of the Rings als Aragorn

Redactie 6 jun 2018 Entertainment

Naar verluidt bezit Daniel Radcliffe een aantal brilletjes van Harry Potter en kan Johnny Dep zich elk moment omkleden tot Captain Jack Sparrow uit Pirates of the Caribean. Maar een dier uit je eigen film kopen blijft toch wel het meest bijzondere wat we hebben gehoord. Viggo Mortensen, de eindbaas die Aragorn speelde in The Lord of the Rings triologie, kocht twee paarden waarmee hij als Aragorn Midden-Aarde doorkruiste.

In LOTR zien we Viggo als Aragorn menig slagveld uitspelen en Midden-Aarde doorkruisen met Gimli en Legolas. Dat doet hij niet geheel te voet, als de ultieme ridder rijd hij een groot gedeelte van de film een paard. Viggo schijnt zo’n goede band te hebben opgebouwd met de paarden dat hij nadat het filmen was afgelopen de paarden kocht.

Vriendschap tussen man en paard

“Ik kocht een van de paarden uit Lord of the Rings alhoewel ik niet de gehele tijd met hem was, ik bouwde gewoon een goede vriendschap met hem op. Zijn naam is Eurayus. Hij kwam op dezelfde manier bij de film binnen als dat bij mij gebeurde. We hadden allebei weinig voorbereiding en werden in het diepe gegooid. Het was zwaar voor hem en het duurde even eer hij comfortabel was op de set. Maar we werden close en ik wou met hem in contact blijven ook na de film.”

Foto lotr.wikia.com

Twee paarden

Bijzonder om zo’n vriendschap op te bouwen met een paard, maar Viggo Mortensen schijnt dat wel vaker te overkomen. Hij kocht namelijk nog een paard van LOTR.  “Er is nog een ander paard genaamd Kenny die ik bereed aan het begin van de Two Towers. Hij is een klein bruin paardje. De situatie was dat ze niet het juiste paard voor een scene hadden. Toen zei ik “Geef me dat paard” en ik wees naar een paard dat een van de extra’s reed. Ik sprong op het paard, deed er een Rohan zadel op en reed de gehele dag op hem, ook op camera. Het was een heel relaxed paardje en ik wou nog een maatje voor Eurayus.”

Derde paard

Viggo kocht nog een keer een paard uit een film waar hij in speelde. In de film Hidalgo reed hij op het paard TJ. Deze kocht hij ook “Ik was helemaal niet van plan om een paard te kopen deze film. Maar TJ was speciaal, ik mocht hem graag.”

Nu komt er natuurlijk een Lord of the Rings serie aan, die zal gaan over een jongere Aragorn dan die we uit de films kennen. Dat Viggo Mortensen hem gaat spelen lijkt niet echt waarschijnlijk. De acteur is inmiddels al 59-jaar oud. We zijn bang dat we moeten accepteren Viggo nooit meer als Aragorn te zien. Maar wie weet, met de huidige technologie is alles mogelijk in film. Daarnaast geeft het ons ergens een goed gevoel, wetende dat Viggo af en toe nog steeds als Aragorn rond galoppeert op de originele paarden uit de film.

Foto: The Lord of the Rings/New Line Cinema

 

 

Reageer op artikel:
Viggo Mortensen kocht het paard dat hij reed in Lord of the Rings als Aragorn
Sluiten