1. Home
  2. Gaat Netflix meer of minder verdienen door account delen aan banden te leggen?

Gaat Netflix meer of minder verdienen door account delen aan banden te leggen?

18 jul 2023, 16:48 Uncategorized
venti views li7dla5vbp8 unsplash
Het delen van wachtwoorden controleren, een login buiten het huishouden extra laten betalen: Netflix heeft methoden ingezet om mensen die nu nog gratis meekijken op het account van een ander huishouden, aan banden te leggen. De vraag is voor Netflix: zal dit zorgen voor meer of minder inkomsten?

Minder meelifters

Netflix wil mensen die meeliften op het account van een ander huishouden aan banden leggen. Blijft iemand toch meekijken, dan kun je een toeslag verwachten van een paar euro per maand. Dit heeft dus consequenties voor als je je wachtwoorden met anderen hebt gedeeld. De kans is groter zo dat huishoudingen die hun wachtwoorden hebben gedeeld, nu er zelf voor gaan zorgen dat anderen niet meer mee kunnen kijken. Door bijvoorbeeld het wachtwoord te wijzigen.
Daarnaast kijkt Netflix of een bepaald IP-adres, apparaat-ID of account activiteit past bij de betalende huishouding. Netflix kan overgaan tot blokkeringen. Verder krijgt elk adres een melding om te bevestigen dat ze de werkelijke huishouding zijn. Zo krijgen ook de zwartkijkers al het gevoel dat er consequenties aan zitten te komen.
Wordt een locatie een tijd niet gebruikt? Dan krijg je bij inlog daar de vraag voor verificatie. Dat betekent dat er een mail gaat naar het mailadres en het telefoonnummer van de werkelijke klant. Die moet dan een verificatiecode invoeren op het apparaat van toepassing, binnen 15 minuten.
Ben je de betalende klant en reis je? Zolang je op een primair apparaat kijkt is er niets aan de hand. Alleen als je 31 dagen geen gebruik maakt van zo'n primair apparaat, krijg je wel eerst de vraag om verificatie.

Meer of minder winst voor Netflix?

De inflatie drukt ook op de uitgaven van klanten. Het is nog niet te zeggen of Netflix hier ook meer mee gaat verdienen. Ten eerste is zijn er de kosten voor het opsporen van zwartkijkers en ten tweede is er sprake van inflatie. Alles wordt duurder en de lonen zijn niet evenredig meegegaan. Er zijn huishoudingen die alle luxe abonnementen opzeggen. Wil je je netflix account opzeggen ? Dan kan dat bijvoorbeeld via een speciale website of je neemt zelf op de juiste wijze contact op met Netflix en laat op de juiste wijze weten dat je het abonnement stopzet.

Het effect van inflatie op de uitgaven

Mocht je kennis van het vak economie even te zijn weggezakt, we helpen met alle liefde een handje. Inflatie is een belangrijke economische factor die van invloed kan zijn op de uitgaven van consumenten. Wanneer de prijzen van goederen en diensten stijgen, kan dit leiden tot een vermindering van de koopkracht van mensen en daarmee hun uitgavenpatroon beïnvloeden. In dit artikel zullen we onderzoeken hoe inflatie de uitgaven van consumenten beïnvloedt en welke maatregelen consumenten kunnen nemen om zichzelf te beschermen tegen de negatieve gevolgen van inflatie.

1. Wat is inflatie?

Inflatie wordt doorgaans gedefinieerd als een algemene stijging van het prijsniveau van goederen en diensten in een economie gedurende een bepaalde periode. Het wordt meestal uitgedrukt als een percentage en kan worden gemeten aan de hand van verschillende inflatie-indexen, zoals de consumentenprijsindex (CPI) of de producentenprijsindex (PPI). Inflatie kan verschillende oorzaken hebben, zoals een toename van de geldhoeveelheid, stijgende productiekosten of vraag- en aanbodfactoren.

2. Het effect van inflatie op de uitgaven

Inflatie kan een aanzienlijk effect hebben op de uitgaven van consumenten. Wanneer de prijzen stijgen, kunnen consumenten zich gedwongen voelen om minder te kopen of hun consumptiepatroon aan te passen. Dit kan leiden tot een afname van de totale vraag naar goederen en diensten in de economie, wat op zijn beurt de groei kan vertragen.

2.1 Vermindering van de koopkracht

Een van de belangrijkste gevolgen van inflatie is de vermindering van de koopkracht. Als de prijzen stijgen, kan hetzelfde bedrag aan geld minder goederen en diensten kopen. Consumenten kunnen zich daardoor beperkt voelen in hun bestedingsmogelijkheden en ervoor kiezen om minder uit te geven of op zoek te gaan naar goedkopere alternatieven.

2.2 Invloed op spaargeld en investeringen

Inflatie kan ook invloed hebben op het spaargeld en de investeringen van consumenten. Als de inflatie hoger is dan de rente die consumenten ontvangen op hun spaarrekeningen, kan de reële waarde van het spaargeld afnemen. Dit kan mensen ontmoedigen om te sparen en hen aanzetten om risicovollere investeringen na te streven om hun koopkracht op lange termijn te behouden.

3. Maatregelen om inflatie te beheersen

Hoewel inflatie een natuurlijk onderdeel is van de economie, zijn er maatregelen die consumenten kunnen nemen om zichzelf te beschermen tegen de negatieve gevolgen ervan.

3.1 Budgetteren en besparen

Een effectieve manier om de impact van inflatie te beheersen, is door een budget op te stellen en te streven naar besparingen. Door bewust om te gaan met uitgaven en prioriteiten te stellen, kunnen consumenten hun geld verstandig beheren en de gevolgen van stijgende prijzen beperken.

3.2 Diversifiëren van investeringen

Om het risico van inflatie op spaargeld en investeringen te verminderen, is het verstandig om te diversifiëren. Dit betekent dat men niet alleen afhankelijk moet zijn van één type investering, maar het geld spreidt over verschillende activa, zoals aandelen, obligaties, onroerend goed en grondstoffen.
Delen met
Ook interessant