Tony Hawk brengt skateboard uit met eigen bloed in de verf

Als we het over WTF-nieuws van de dag hebben, spant dit artikel waarschijnlijk de kroon. Skateboardlegende Tony Hawk werkt samen met watermerk Liquid Death en brengt een special edition skateboard uit. Om het skateboard tot stand te laten komen heeft hij zijn eigen bloed gedoneerd, wat verwerkt is in de verf om de skateboards mee te beschilderen. Dit board is dus voor de echt gestoorde diehard fans van Hawk.

Tony Hawk

Tony Hawk is natuurlijk een absoluut fenomeen. Hét uithangbord van de skatewereld, doordat hij op zijn twaalfde al een sponsorcontract kreeg en in 1984 voor het eerst wereldkampioen skateboarden werd. Uiteindelijk deed Tony Hawk mee aan 103 wedstrijden, waarvan hij er 73 won. Dat zijn cijfers van een winnaar. Verder bereikte Tony internationale bekendheid door de populaire skateboardgames Tony Hawk’s Pro Skater. Hoewel Tony Hawk in zijn leven verschillende gepersonaliseerde skateboards heeft uitgebracht, is de samenwerking met Liquid Death veruit de meest bijzondere. Hij heeft er zijn eigen bloed voor moeten afstaan, wat verwerkt zit in het board.

Liquid Death
Foto: Liquid Death

Liquid Death

Dat het bloed van Tony Hawk op vele skateparken heeft gevloeid moge duidelijk zijn. Skaten is een sport waar vallen en opstaan nou eenmaal erbij hoort, waardoor de man sowieso wel tegen een stootje kan. Nu wordt zijn lichaam op een andere manier gebruikt in de skatewereld, want je kan nu gewoon skaten op het bloed van Tony Hawk. In samenwerking met watermerk Liquid Death heeft hij zijn bloed gedoneerd, wat vervolgens verwerkt is in de rode verf waarmee de borden zijn beschilderd. Best wel vet, maar ook weer een tikkeltje luguber. De reacties op deze actie zijn dan ook zeer gemixt, waar sommige fans het heel vet vinden zijn er anderen die het meer zien als duivelse hekserij. Tony Hawk zelf zag daar ook wel de humor van in. “Ik heb mijn contract niet goed doorgelezen en nu is mijn ziel officieel eigendom van Liquid Death.”, zo opende hij de promotievideo.

Liquid Death
Foto: Liquid Death

Lastig verhaal

Het skateboard bestaat uit een gespierde beul met een blik Liquid Death als hoofd, wat zelf net een hoofd heeft afgehakt. Klinkt als een leuk cadeau voor je neefjes verjaardag! Het kost je wel €500 en is al uitverkocht. Wordt dan toch een lastig verhaal.

Reageer op artikel:
Tony Hawk brengt skateboard uit met eigen bloed in de verf
Sluiten