De Tesla Cybertruck is eindelijk uit en dit is alles wat je moet weten

Na jaren van anticipatie dropt Tesla dan eindelijk hun futuristische paradepaardje, de Cybertruck. Zo’n vier jaar geleden werd die voor het eerst gepresenteerd, maar helaas kreeg het autobedrijf te maken met problemen, waardoor de productie en leveringen werden uitgesteld. Na jaren vol speculaties, hype en controverse is het moment daar. De pickup waar we het nog jaren over zullen hebben is uit en dit is wat je erover moet weten.

Eindelijk is het zo ver, de officiële verkoop is van start gegaan en het bedrijf van Elon Musk heeft de prijskaartjes en specificaties bekend gemaakt.

Design

Het ultraharde ‘exoskelet’ beschermt de ‘roblox-achtige’ Tesla tegen deuken, krassen en roest. Klein voordeel dat je krijgt als je de klassieke lak overslaat. De hoekige vormen laten de wagen er extreem futuristisch uitzien, maar stiekem is hij dat ook. Zo zijn er drie edities waar je uit kan kiezen. Wij kijken met grote ogen naar de full-option. Dat is natuurlijk die met het grootste prijskaartje, maar dan heb je er ook wel een. De ‘Cyberbeast’ krijgt het voor elkaar om in 2,7 seconden de 100 aan te tikken. Dat voor een pickup met bijna vijf duizend kilo trekgewicht en een laadruimte van drieënhalf duizend liter. Maar dat is niet alles, zo beschikt deze ‘beast’ over een actieradius van 515 kilometer, een topsnelheid van 209 kilometer per uur en dat allemaal gedreven door de krachtige ‘four wheel drive’ van 845 pk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tesla (@teslamotors)

Tesla

Tesla zou tesla niet zijn als ze niet weer over de top zouden gaan qua leuke features. Zo kan je in alle drie de modellen een infinity touchscreen display vinden van net geen halve meter. Dan komt het idee om je telefoon tijdens het rijden te beruiken niet eens in je op. Ook zit er een luchtfiltersysteem in met een speciaal Hepa-filter dat ook in ziekenhuizen wordt gebruikt. Dit filter filtert 99,97% van de deeltjes in de lucht, super praktisch, dat in combinatie met kogelwerende ruiten geeft je toch een veiliger gevoel als dat luchtalarm ineens een week te laat af gaat.

Tesla biedt ook verschillende buiten- en avontuurlijke add-ons, zoals een opblaasbare tent voor op het bed in samenwerking met ‘HEIMPLANET’ en een optionele extra accu die je in de achterbak kan monteren, waarmee je zo’n 750 kilometers extra kan gassen. Of je dat echt nodig hebt? Wij denken van niet, je kan de accu namelijk in 15 minuten snelladen voor 206 kilometer erbij.

Prijskaartje

Het basismodel, de achterwiel gedreven ‘Cybertruck’, heeft een startprijs van $49.890 en de eerste leveringen staan gepland in 2025. De ‘Cybertruck’ en ‘Cyberbeast’ met startprijzen van respectievelijk $68.890 en $96.390, zijn vanaf 2024 leverbaar. De Cybertrucks zijn te bestellen op de site van Tesla, wij kijken even of we een testritje kunnen regelen.

Reageer op artikel:
De Tesla Cybertruck is eindelijk uit en dit is alles wat je moet weten
Sluiten