Tecán wordt jouw nieuwe favoriete drank

Tequila is hot. Waar een groot deel van de Nederlanders bij het horen van tequila terugdenkt aan de nachtelijke shotjes in de kroeg, raken steeds meer mensen overtuigd dat deze Mexicaanse drank veel meer te bieden heeft. Zo ook de oprichters van Tecán Tequila. Het premium tequilamerk wil de Nederlandse negatieve perceptie rondom tequila veranderen. In hun ogen verdient deze sterke drank een vaste plek in jouw drankvoorraad. Na het proeven van deze fantastische drank zijn we het daar volledig mee eens. 

Na een slokje van Tecán hoef je geen gezichten te trekken alsof je zojuist een citroen hebt moeten doorslikken, want deze smaak is zacht en verfijnd. Eerlijkheidshalve niet een smaak die we associeren met tequila. Ook wij moeten direct aan de shotjes om 3 uur ‘s nachts in de kroeg denken. De drank, die gemaakt wordt van het sap van de blauwe agave, wordt vaak omschreven als te zout en te zuur. Die perceptie gold ook voor de oprichters van Tecán. De vriendengroep die elkaar kent vanuit hun studententijd vond dat het tijd was om Nederland te introduceren aan een tequila die wel zacht en subtiel van smaak is: Tecán Tequila was geboren.

Tequila en bacán

Tecán is een samenvoeging van twee woorden. Namelijk tequila en bacán. Bacán, een uitdrukking die in verschillende Latino-landen gebruikt wordt, staat voor charmante mensen die worden gekenmerkt door hun flair en zelfvertrouwen: ze vullen de ruimte met hun aanstekelijke energie en zijn de gangmakers van de avond. Ze zijn de belichaming van plezier hebben en genieten van het leven. Dat is ook precies het gevoel dat je moet voelen borrelen wanneer je een fles Tecán op tafel zet. Wereldwijd is de populariteit van tequila enorm aan het groeien en dat is, naast een plekje op tafel, ook wat deze drank verdient.

Bang voor een heftige kater de dag erna? Dat is niet nodig. Tecán is gemaakt van 100% Blue Weber Agave en bevat hierdoor veel minder giftige stofjes. Dankzij het langdurige fermentatieproces van vijftig uur – zo’n vier keer langer dan de meeste tequila’s – heeft Tecán een uitzonderlijk zachte body en prettige afdronk.

Tecán Paloma

Het gaat allang niet enkel meer om het shotje, likje zout en schijfje citroen. Alhoewel Tecán heerlijk is om te nippen of achterover te gooien, kun je er ook smaakvolle cocktails van maken. Geen idee hoe? No problemo, want wij hebben hieronder een heerlijk recept voor je klaargezet. Alleen nog even de ingrediënten scoren en een heerlijk cocktailavondje is met deze Tecán Paloma gegarandeerd.

Ingrediënten

  • 50 ml Tecán
  • 10 ml vers geperste limoensap
  • 50 ml verse grapefruitsap
  • 5 ml agavesiroop
  • Bruiswater
  • IJsblokjes
  • Grapefruit
  • Limoen
  • Grof zout (op een schoteltje)

Bereidingswijze: Haal een schijfje limoen langs de rand van een highball glas en haal de rand van het glas vervolgens langs het zout op het schoteltje. Vul het glas met ijs en voeg de Tecán, limoensap, agavesiroop en het grapefruitsap toe. Top af met bruiswater. Als alternatief op de grapefruitsap en bruiswater kan je grapefruit soda gebruiken. Roer dit kort door en garneer tot slot met een schijfje grapefruit. Cheers!

Tecán Tequila is o.a. verkrijgbaar bij Gall & Gall, Sligro en meer dan 100 hotspots in Nederland.

Tecán

 

Reageer op artikel:
Tecán wordt jouw nieuwe favoriete drank
Sluiten