Spin als een gek met deze sport uit Zuid-Afrika

Redactie 1 mrt 2018 Entertainment

Vergeet even de Olympische Winterspelen, dit is officieel de ziekste sport van februari. Zoek een mooi parkje, neem je auto mee en ga spinnen als een gek. In Zuid-Afrika kan het gewoon, laten we deze sport naar Nederland halen.

Als het daar op een vergeten zandvlakte gaat, kunnen wij dat ook op het Leidseplein. Honderd man publiek ernaast en gaan. Wie regelt tien koelkasten vol met bier? Het is wel een ontzettend gevaarlijke sport. Die gasten scheuren rakelings langs bomen. In het publiek staan is dan ook best gedurfd. Het mooiste is dat deze sport traditioneel tijdens begrafenissen werd beoefend. Geen grapje.

De man die dit allemaal bedacht heeft, Jeff James, is inmiddels 42, heeft een vrouw, kinderen en spint nog elk weekend. Hij doet best gemakkelijk over zijn hobby: “Ik spin mijn auto, dat is het.” Wij vinden het helemaal fantastisch en doen het hem niet na. Hij sloopt dan ook veel wagens. “Het wordt best duur als je ieder weekend een auto sloopt. In deze sport moet je dus zo goed zijn dat je naam wordt omgeroepen door de boxen en de sponsoren bij je in de rij staan.”

Foto: Screenshot Youtube

Reageer op artikel:
Spin als een gek met deze sport uit Zuid-Afrika
Sluiten