Speel nu hardcore pc games met de compacte Smach Z handheld

redactie 9 Jun 2019 Entertainment

Het lijkt erop dat we dan eindelijk (volwaardige) PC-games kunnen gaan spelen in compacte vorm. Natuurlijk hebben we de Nintendo Switch maar die kan toch niet helemaal tippen aan de krachtpatser van Smach Z. Geen half-gebakken importspeeltje uit China, maar een full-on hardcore pc game-ervaring die met wat wurmen in je broekzak past. Het project is al langere tijd gaande om dit speeltje op de markt te brengen. Na talloze pre-orders en jaren ontwikkeling, is hij nu klaar. De Smach Z zal ook op de E3 te zien zijn.

Mocht je nog niet van Smach Z gehoord hebben, dan is hier een korte samenvatting: Smach Z is een portable gaming-device waarmee je hoge-kwaliteit PC games kunt spelen. Met zijn full-HD (1080p) touchscreen van 6 inch is dit dé wens die voor veel gamers in vervulling gaat. De funky behuizing, twee move pads, één analoge stick en vier uitvoerknopjes maken het plaatje compleet. Hoe de handheld uiteindelijk zal spelen is nog de vraag. Maar de pre-orders zijn ondanks het succes nog altijd te bestellen. Check de trailer voor de preview.

Specificaties van de Smach Z

Het apparaat is verkrijgbaar in drie verschillende versies. De reguliere versie, de Pro en de Ultra. Het grootste verschil zit hem in de prijs, ramgeheugen, opslagcapaciteit en de camera (5 megapixel). De reguliere versie is de enige die zonder camera te bestellen is. De processor is voorzien van een AMD Ryzen V1605B met Radeon Vega graphics. Hieronder zie je de verschillende adviesprijzen.

  • Smach Z – 4GB RAM/64GB opslag/ (zonder camera) voor $699
  • Smach Z Pro – 8GB RAM/128GB storage/5MP camera voor $899
  • Smach Z Ultra – 16GB RAM/256GB storage/5MP camera voor $1099
Foto: Smach Z

Het apparaat is voorzien van USB Type-C, Type-A, micro USB poort, een display aansluiting en een microSD kaart lezer. Maar hoelang gaat hij mee op de batterij? Ook dat is bekend gemaakt. Je kunt wel twee tot zeven uren spelen op de Smach Z. En het mooiste van alles, als hij leeg raakt, heb je hem binnen driekwartier opgeladen. Bij de E3, die dit weekend van start zal gaan, horen we meer. Very nice.

Reageer op artikel:
Speel nu hardcore pc games met de compacte Smach Z handheld
Sluiten