Sicilië mist toeristen en betaalt daarom graag een deel van je vakantie

We hopen natuurlijk allemaal dat we deze zomer lekker op vakantie kunnen. Het is nog maar de vraag of dat wel kan, aangezien mevrouw C. Rona nog in heel Europa te vinden is. Maar, mocht je deze zomer nou op reis willen gaan én een extra zakcentje willen verdienen, dan moet je naar Sicilië gaan.

Verlies

Klinkt misschien een beetje vaag, maar het Italiaanse eiland Sicilië heeft aangekondigd dat ze wel bereid zijn om toeristen wat geld te geven wanneer ze daar op vakantie gaan. Hiermee hoopt het eiland de toeristenindustrie een nieuw leven te geven. Als we Time Out moeten geloven, heeft het eiland maar liefst 1 biljoen euro aan toerist-gerelateerd geld misgelopen. Niet gek, aangezien heel Italië al megalang in totale lockdown zit. Maar dat is natuurlijk wel flnik balen.

Reisvergoeding

Maar, om weer wat centen te verdienen, zijn lokale autoriteiten bereid om een deel van je reis te betalen. Zo zullen ze de helft van je vliegticket betalen én zullen ze een derde deel betalen van je accommodatie, als je besluit om naar de regio te reizen. Als dat nog niet genoeg is, krijg je ook nog eens gratis toegang tot het museum van het eiland en andere galerijen. Dat is toch mooi meegenomen.

Foto: Pixabay

Sicilië campagne

Het is nog niet duidelijk wanneer deze deal van start gaat. Aangezien er nu zoveel landen in lockdown zitten en iedereen in zijn huis moet blijven, is het geen goede timing om deze campagne te starten. Sowieso is het nu niet zo’n goed idee om je koffers te pakken en een reisje te maken naar Italië. Maar, als we de bronnen moeten geloven, start deze deal zodra de grenzen weer open gaan. Mocht je interesse hebben in dit speciale aanbod, dan moet je even naar deze site surfen. Daar kun je terecht voor meer informatie.

Maatregelen in Italië

Italianen hebben maandenlang in totale lockdown gezeten. Komende week, op 4 mei, worden de maatregelen versoepeld. Mensen mogen dan weer naar het park. Daarnaast mogen restaurants hun duren weer openen, wel alleen voor afhalen. Daarnaast wordt het burgers aangeraden om een masker te dragen én moeten ze natuurlijk voldoende afstand houden. Op 18 mei mogen musea, bibliotheken en galerijen hun deuren weer openen. Bars, restaurant en kappers moeten nog wat langer wachten. Zij mogen misschien op 1 juni weer open. De scholen blijven in Italië tot september gesloten.

Foto: Pixabay
Reageer op artikel:
Sicilië mist toeristen en betaalt daarom graag een deel van je vakantie
Sluiten