Schwinn Vantage RXe is razendsnelle e-bike

Redactie 31 mrt 2019 Machines

Nog niet zo gek lang geleden was de e-bike alleen voor de gepensioneerden onder ons, maar de fietsmerken zijn hard op weg daar verandering in te brengen. Inmiddels zijn er al bijzonder toffe exemplaren op de markt. Daar kunnen we nu eentje bij optellen, want de Schwinn Vantage RXe zouden wij maar wat graag op willen trappen.

Het is een racefiets, maar dan met elektrische ondersteuning. Kun je zonder moeite die veel te fanatieke wielrenners bijhouden die als een bezetene over het fietspad scheuren. De tweewieler van Schwinn beschikt over 11 versnellingen en beschikt over diverse carbon elementen, waardoor die lekker licht is.

De fiets is voorzien van een Bosch Performane Line Speed motor met 350 watt, waarmee je in staat bent om een topsnelheid te halen van 45 km/u. Daarmee valt ‘ie hier dus in de categorie speed pedelec, dus een helmpje is wel verplicht. Als de batterij volledig is opgeladen, kun je er zo’n 96 kilometer mee vooruit. In de vorm van de FXe is er ook een iets minder potentie editie, die heeft een topsnelheid van 32 km/u. Verschil is dus wel of geen helm. De fiets is niet goedkoop, voor de FXe moet je 3.100 euro neerleggen, voor de RXe ruim €3.500,-. Hier kun je ze bestellen.

Reageer op artikel:
Schwinn Vantage RXe is razendsnelle e-bike
Sluiten