De RadRhino Powerbike is de coolste elektrische fiets van dit moment

Redactie 24 dec 2018 Machines

De elektrische fiets heeft een beetje hetzelfde imago als Marbella: grijze koppies en niet bijzonder cool. Rad Powerbikes is de uitzondering op de regel, want zij produceren wél een toffe elektrische fiets. Wat dacht je van de RadRhino elektrische Fat Bike? Dat is een fucking vette tweewieler baas!

Stiekem waren wij allang fan van de elektrische fiets. Dat fiets zo verdomde relaxed. Tegenwind bestaat niet meer, heuveltjes pak je met een grote glimlach en zweetdruppels zijn verleden tijd. Alleen hadden we nog niet echt een betaalbaar en vet gedesigned exemplaar gevonden. Tot nu dan, want na een weekje proeffietsen op de RadRhino Fat Bike zijn we helemaal om. Wij vertellen je waarom we fan zijn.

RadRhino elektrische fiets
De elektrische fiets van Rad Powerbikes wordt in Nederland met bagagedrager geleverd.

1. Looks
Als je van plan was om anoniem door je woonplaats te verplaatsen dan kun je verder kijken, want met deze elektrische stalen ros trekt meer bekijks dan een Porsche 911. Hij is ook exclusiever dan een Porsche, want in tegenstelling tot een 911 zie je de RadRhino zelden rijden. Met z’n enorme banden en zwarte kleur heeft ‘ie wel wat weg van de Bat Bike uit The Dark Knight. Net als bij een dikke bolide krijg je gewoon aanspraak over je fiets. Hoe mooi is dat!

2. Gashendeltje
Zo werd aan ons gevraagd: Is dit nou een fiets, een snorfiets of een brommer? Het antwoordt hangt ergens in het midden. Hij valt officieel in de nieuwe L1e-A categorie. De fiets geeft trapondersteuning tot 25 km/u, maar beschikt ook over een gashendeltje waarmee je dus gewoon als een snorfiets door het verkeer kunt crossen. Vandaar het blauwe kentekenplaatje. Mega chill voor als je echt geen zin hebt om te trappen!

3. Offroad
Zin om even door de duinen of het bos te crossen? Heb je helemaal geen professionele Bart Brentjes mountainbike voor nodig, vriend. Met z’n dikke 4 inch all-terrain banden is de RadRhino meer dan geschikt voor spectaculaire offroad avonturen. Al zal dat wel meer accu kosten, omdat ‘ie dan harder moet werken. Over de accuduur gesproken: wij wonen op iets meer dan 5 kilometer fietsen van ons werk, dat bekent zo’n 10 km per dag. In totaal konden we drie keer de accu gebruiken zonder op te laden en toen hadden we nog wat over, dus je kunt er zo’n 35 a 40 kilometer mee fietsen zonder op te laden.

RadRhino elektrische fiets

4. Snelheid
De sprintjes bij het stoplicht win je voortaan op je sloffen, want de motor biedt 750 W-vermogen. Dat is drie keer zoveel als de standaard 250W-ebikes. Je vertrekt serieus als een komeet uit stilstand. Ook voor heuveltjes en bij tegenwind is dit vermogen bijzonder aangenaam. Het enige jammere is bij 25 km/u de begrenzer er duidelijk inklapt, want je voelt dat ‘ie nog zoveel harder kan. In het licht van verkeersveiligheid misschien maar beter, want je scheurt nu toch wel iedereen voorbij. Alleen fanatieke wielrenners winnen nog van je, maar ja, die stappen bezweet als een otter van hun zadel.

5. Prijs
Elektrische fietsen rijden superchill, maar ze kosten je ook wel een rib uit je lijf. Voor een beetje e-bike leg je zo een kleine 3000 euro neer. Daarom vinden wij de prijs van deze rakker ook zo top. Voor €1.899 is ‘ie van jou. Als je dat vergelijkt met anderen, dan is dat oprecht niet duur. Zeker niet als je beseft dat je de coolste fiets uit je town aanschaft. Denk je nu: Ja, die moet ik hebben? Ga naar radpowerbikes.eu en scoorde jouwe of je wint er gewoon eentje via FHM (tekst gaat hieronder verder).

Win een RadRhino Fat Bike!

Wij snappen dat je nu enthousiast bent om je eigen RadRhino te scoren. Maar het kan nog beter. Wat dacht je ervan om gewoon een exemplaar te winnen? Ja man, in het kader van de feestdagen geven wij gewoon een RadRhino Fat Bike weg t.w.v. van €1.899,-. Wil je deze elektrische fiets winne? Ja hè hè! Moet je het volgende doen:

1. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
2. Like dit bericht op Facebook en tag in de comments een vriend die je wel op dit ding ziet crossen
3. Stuur een mailtje naar info@fhm.nl waarom jij deze fiets moet winnen

Succes mannen! Hieronder nog een mooi promofilmpje.

In samenwerking met Rad Powerbikes

Reageer op artikel:
De RadRhino Powerbike is de coolste elektrische fiets van dit moment
Sluiten