Saudi-Arabië is met de UEFA in gesprek over deelname aan de Champions League

Dit kan de absolute doodsteek van het voetbal worden. Als er vanaf 2025 daadwerkelijk een Saudische club in de Champions League speelt, is dat het levende bewijs dat alles in het leven een prijs heeft. Het is natuurlijk al lang en breed bekend dat instanties als de UEFA en de FIFA absoluut geen zuivere koffie zijn, dus het verbaast ons dan ook zeker niet dat de UEFA het gesprek is aangegaan met Saudi-Arabië.

Champions League

De voetbalbond van Saudi-Arabië wil er alles aan doen om vanaf 2025 een Saudische club te zien schitteren in het miljardenbal. De UEFA Champions League, waar normaal gesproken alleen de Europese topclubs aan mee doen, staat bekend als het sterkste voetbaltoernooi ter wereld. Veel voetballers droomden er als kleine jochies van om ooit de cup met de grote oren in de lucht te mogen houden. Wat heeft een club uit Saudi-Arabië in hemelsnaam te zoeken in dit Europese spektakelstuk?

Saudi-Arabië

De UEFA deelt onze mening blijkbaar niet en is het gesprek aangegaan met de Saudische voetbalbond. De sjeiks uit Saudi-Arabië zetten nog laag in en hopen vanaf 2025 één Champions League ticket te mogen claimen. Die zou dan gaan naar de kampioen van de Saudi Pro League. En dan te bedenken dat Saudische teams met The Arab Cup en de Champions League d’Asia al hun eigen prestigieuze toernooien hebben.

Sterspelers

Saudi-Arabië is druk bezig het land goed op de internationale kaart te zetten. Een belangrijk middel daarvoor is sport, met voetbal in het bijzonder. Een hele stoet sterspelers heeft Europa vaarwel gezegd en heeft ervoor gekozen om na de zomer een balletje te gaan trappen in Saudi-Arabië. Topvoetballers als Cristiano Ronaldo, Neymar, Karim Benzema, Riyad Mahrez, Roberto Firmino en Sadio Mané spelen tegenwoordig voor clubs als Al-Nassr, Al-Ittihad en Al Hilal. De Braziliaan Neymar zou voor elke post op social media over Saudi-Arabië maar liefst een half miljoen dollar in ontvangst mogen nemen. Een half miljoen! Het zijn bedragen die eigenlijk te gek zijn voor woorden.

Reageer op artikel:
Saudi-Arabië is met de UEFA in gesprek over deelname aan de Champions League
Sluiten