Saoedi-Arabië is een mega Las Vegas achtige entertainmentstad aan het bouwen

Redactie 30 apr 2018 Entertainment

Dat er in Saoedi-Arabië te veel geld is wisten we al langer, maar die hoeveelheid geld willen ze daar ook graag behouden. Daarom worden er nu enorme investeringen gemaakt om ook na het olie-tijdperk welvarend te blijven. De kroonprins is begonnen met het bouwen van een entertainment stad die veel groter zal worden dan Las Vegas. De entertainment stad, Al-Qiddiya, zal meer dan 17 miljoen bezoekers per jaar moeten trekken en zal openen in 2030.

Het project is enorm, afgelopen vrijdag begon het land officieel met de bouw van de entertainment stad, het zo geheten ‘Al-Qiddiya’. De stad zal gebouwd worden in een prachtig berglandschap, zo ongeveer veertig kilometer vanaf de hoofdstad Riyad.

Entertainment stad

Al-Qiddiya zal bestaan uit alle mogelijke sportvelden, een Formule 1– racebaan, een wielerbaan, water en wintersportparken, natuurparken, dierentuinen, safariparken, pretparken en cultureel en amusement parken. Daarnaast wordt de stad ook nog volgebouwd met winkels, woningen, restaurants, clubs en hotellerie. De hele stad zal overladen worden met bijna alles wat men met entertainment kan verzinnen.

Money

Het hele grapje mag dan ook wat kosten, er worden honderden miljarden in het project gestoken. Dat doen ze natuurlijk niet zonder reden. Het project is door toedoen van kroonprins Mohammed bin Salman. Hij wilt zorgen voor een economische revolutie die inhoud dat het land minder afhankelijk wordt van de eindigende olie-inkomsten. Daarnaast zorgt hij met het project uiteindelijk voor zo ongeveer 57.000 extra banen. Dit is vooral gefocust op de grote hoeveelheid jongeren waar Saoedi-Arabië mee kampt. Het park zelf is ook grotendeels gefocust voor de eigen jeugd.

Waarom

Twee derde van de 32 miljoen inwoners van Saoedi-Arabië is onder de 35 jaar. Een groot gedeelte daarvan komt uit redelijk welvarende gezinnen. Momenteel spenderen die jongeren hun geld vooral in aangrenzende landen zoals Dubai en Bahrein. Door het bouwen van Al-Qiddiya wil de kroonprins de 30 miljard dollar, die Saoudi’s jaarlijks spenderen aan toerisme en entertainment buiten de landsgrenzen, in eigen land behouden.

Andere projecten

De kroonprins is hard bezig met het land verjongen. Zo werd een half jaar geleden geschiedenis geschreven doordat het verbod op het vertonen van films werd teruggetrokken. Zo werd een poosje geleden de film ‘Black Panther’ in een nieuwe bioscoop in Riyad geshowd.  Daarnaast is de kroonprins naast Al-Qiddiya nog bezig met twee andere reusachtige projecten. Er komt een Arabische versie op Silicon Valley genaamd NEOM. Dit moet een internationaal businesspark worden en zal volledig gaan draaien op zonne- en windenergie. Het laatste project is het enorme Rode Zee project. Er worden luxe ressorts op vijftig eilanden in de rode zee gebouwd.

Het moge duidelijk zijn dat de kroonprins grootse plannen heeft voor Saoedi-Arabië. Het land is hard bezig met de voorbereidingen om welvarend te voor wanneer de olie opraakt. Wij kunnen niet wachten om een bezoekje te brengen aan al deze extreme luxe en zijn zeer benieuwd of het een succes wordt.

Foto: hier

 

Reageer op artikel:
Saoedi-Arabië is een mega Las Vegas achtige entertainmentstad aan het bouwen
Sluiten