Er komt een Netflix-docu over het huidige Formule 1-seizoen

Redactie 26 mrt 2018 Entertainment

Netflix is lekker bezig in de sportdocu’s. Zo is er een toffe docu gemaakt over voetbalclub Juventus en is dit weekend bekend geworden dat er een tiendelige documentaireserie over het Formule 1-seizoen van 2018 wordt gemaakt.

De eerste Netflix original over de F1 is wat ons betreft nu al iets om naar uit te kijken. In een verklaring meldde het al dat met deze docu voor het eerst een bijzonder inkijkje wordt gegeven in de normaliter heimelijk afgesloten wereld van de cockpits, paddock en de levens van de coureurs, teambazen en monteurs in de F1.

“Het hele jaar door zullen de camera’s exclusief toegang hebben tot de wereld van de snelste coureurs, teambazen en -eigenaren en Formule 1’s eigen managementteam”, aldus de verklaring van de Formule 1.

Ook commercieel directeur Formule 1 Sean Bratches heeft er wel wat over te zeggen: “Een inkijkje in de sport dat nog niet eerder tentoongesteld is voor fans over de hele wereld.” Daarmee bedoelt hij dat er met name een inkijk wordt gegeven wat er achter de schermen allemaal gaande is tijdens een F1-raceweekend.

Dat we kwaliteit kunnen verwachten is wel duidelijk, want de serie zal geproduceerd worden door Oscarwinnar James Gay Rees. Eerder was hij al de producer van een van de beste sportdocu’s ooit, het in 2010 verschenen Senna. Nog even geduld dus, want het F1-seizoen eindigt pas op 25 november in Abu Dhabi, dus voordat de serie op Netflix staat zijn we al in 2019, maar toch. Heerlijke serie om ons nu al op te verheugen. Mocht je Senna nog nooit hebben gezien, ga dat zien. Check de trailer hieronder maar.

Foto: Wikipedia

Reageer op artikel:
Er komt een Netflix-docu over het huidige Formule 1-seizoen
Sluiten