Wond van MMA-vechter wordt ‘The worst in MMA history’ genoemd

Redactie 30 apr 2018 Entertainment

Dat MMA een gruwelijk harde sport is weten we ondertussen wel. We zagen door de jaren heen meerdere verschrikkelijke blessures en verwondingen. Toch is deze wond, van de Britse vechter Jack Mason, van een geheel ander niveau. De jaap is zo diep en groot dat de meeste mensen bij het zien van de video misselijk worden. Hij wordt ook wel beschreven als de ergste wond in geschiedenis van de MMA-sport.

Tijdens Cage Warriors 93 in Zweden stonden de Britse Jack Mason en de Noorse vechter Hakon Foss tegenover elkaar in een weltergewicht gevecht. In de eerste ronde wist Hakon het gevecht in zijn voordeel te beëindigen. Dat deed hij op de meest brute wijze mogelijk. Een harde knie gevolgd door een combinatie van trappen en klappen wisten Jack Mason zijn gezicht te verwoesten.

Ergste wond ooit in de sport zijn geschiedenis

De video die na het gevecht gepost werd door mede MMA-vechter John Maguire krijgt schokkende reacties. De jaap is verschrikkelijk om naar te kijken en wordt beschreven als ‘the worst in MMA history’. Geloof je ons niet, zie de video hierbeneden en kijk zelf maar. Je bent gewaarschuwd.

Toch is Jack Mason zijn reactie op de wond luchtig. Op twitter vertelde hij zijn volgers: “Moet mijn verdediging op knieën verbeteren”. Dat lijkt ons een strak plan Jack! Het goede nieuws is dat mensen niet te makkelijk over MMA gaan denken. Blijf beseffen dat MMA grotendeels inhoud dat je je op professioneel niveau in elkaar laat slaan. Wij gaan liever een rondje joggen of een potje tennissen, toch een stukje veiliger.

Foto: screenshot YouTube

 

 

 

 

Reageer op artikel:
Wond van MMA-vechter wordt ‘The worst in MMA history’ genoemd
Sluiten