Duurste whiskyflessen ter wereld verkocht in Dubai voor $600.000,- per fles

Redactie 30 apr 2018 Entertainment

Flessen wijn en andere alcoholische versnaperingen gaan al jaren voor belachelijke bedragen over de toonbank. Hoe zeldzamer de drank, hoe duurder. Voor whisky is ook een ongelooflijk mooie markt, de prijzen worden door het dak gedreven en keiharde centen worden neergelegd voor unieke exemplaren. In Dubai zijn afgelopen weekend de duurste whisky flessen ter wereld verkocht. De twee limited Edition flessen gingen voor een bedrag van $600.000,- over de toonbank. 

Er bestaan slechts veertig flessen van de Limited Edition Macallan 1926 flessen. Daardoor zijn de bedragen die men wilt betalen zo ontzettend hoog. Omgerekend betaalde de particuliere koper zo ongeveer €1.000.000,- voor de twee pracht exemplaren. In het filmpje is te zien hoe de flessen als dure sierraden behandeld worden, logisch want ze zijn minstens net zo duur. Zie de video hieronder om te zien hoe deze prachtexemplaren eruit zien.

Heb je toch liever iets goedkopers? Misschien kun je bij drankdozijn terecht voor je favoriete whisky. Haal je een ijsblokjesmachine in huis en je hoeft de deur niet eens meer uit. Dubbel winnen, toch? Toch? Juist ja!

Foto: screenshot YouTube

Reageer op artikel:
Duurste whiskyflessen ter wereld verkocht in Dubai voor $600.000,- per fles
Sluiten