Samsung onthult gigantische MicroLED 146 inch TV: The Wall

Om de technologiebeurs CES in Las Vegas kunnen we deze week niet heen. Na een aantal gruwelijke gadgets van LG deze week, was het gister de beurt aan Samsung. Zij kwamen met een televisie die bereid is iedere tv-oorlog te winnen. Het enorme scherm, ook wel The Wall genoemd, beschikt over een diameter van 146 inch, omgerekend 371 centimeter en is de eerste modulaire televisie ter wereld.

Dit houdt in dat je het paneel zo groot kunt maken als je wilt, zonder enig spoor van waar de stukken aan elkaar vast zitten. De tv beschikt over een microled-scherm, een nieuwe technologie die veel op oled lijkt maar geen organische materialen bevat. Kijk, daar hebben we nou ’s wat aan.

Microled is een vrij nieuwe technologie, waarbij piepkleine leds – veel kleiner dan de huidige leds – zelf licht geven. Dit betekent dat er geen backlight nodig is. Zwart wordt bereikt door de leds uit te schakelen, waardoor het contrast van het scherm hoger is dan bij lcd-schermen die wel van achteren verlicht zijn.

Over het prijskaartje is helaas nog niets bekend. Samsung maakt in maart meer bekend over dit reusachtige ding tijdens een persconferentie. Dus voor wie nog ‘n plaatsje aan de muur overheeft..

Foto’s: Samsung

Reageer op artikel:
Samsung onthult gigantische MicroLED 146 inch TV: The Wall
Sluiten