LG showt oprolbare OLED-tv van 65 inch

Redactie 9 jan 2018 Entertainment

Op dit moment is de techbeurs CES in Las Vegas in volle gang. Daar is vooral LG lekker bezig, gister zagen we al een dikke 4k-projector, maar buiten dat lieten ze ook hun nieuwe paradepaardje zien: een oprolbare OLED-tv.

Voor iedereen die niet gecharmeerd is van de tv in de woonkamer is dit de ultieme uitkomst. Als je uitgekeken bent dan rol je het scherm op, zo in de soundbar die aan de muur zit bevestigd. Innovatie is een sensatie, dat blijkt maar weer.

Wij hebben nooit zo’n moeite met het aanblik van een grote tv, maar de vrouw des huizes vindt het meestal niet zo mooi. Dit zou een mooie compromis kunnen zijn. Wel een superdikke tv in je huis, maar niet aan de muur. Een superdikke tv, dat is ‘t. Het prototype is een 65 inch OLED-scherm, meer dan schappelijk formaat. Doordat ‘ie oprolbaar is, is ‘ie ook een stuk draagbaarder dan andere tv’s. Overigens is het ook mogelijk om het scherm in te rollen tot een bovenste balk waarop je kunt zien wat voor muziek je afspeelt, het weer zichtbaar is of nieuwsupdates voorbij schuiven.

Vooralsnog blijft het bij een prototype, maar zo geven de Zuid-Koreanen wel alvast een blik in hun futuristische toekomst. Misschien over een jaar of vijf bij jou thuis een oprolbare tv aan de muur.

8K televisie
Verder verschijnt op de beurs ook de reusachtige 88 inch 8K televisie van LG.  8K! 4K is nog niet eens de standaard, maar zij klappen er nog vol overheen met 8K. Niet dat je heel veel in die kwaliteit zal kunnen kijken, maar je kan er maar beter vroeg bij zijn, nietwaar. Mocht je geïnteresseerd zijn dan mag je een goed gevulde portemonnee meenemen. Exacte prijs is nog niet bekend, maar reken op minimaal 20.000 euro. Toch maar al dat spaargeld in de crypto knallen? Hieronder een video waarin techsite Engadget de nieuwe paradepaardjes van LG bekijkt.

Reageer op artikel:
LG showt oprolbare OLED-tv van 65 inch
Sluiten