Roberto Cavalli designed jacht in Batman stylo

redactie 9 Feb 2019 Machines

Fashion designer Roberto Cavalli heeft met zijn flinke portemonnee een jacht voor zichzelf ontwikkeld in Bruce Wayne’s Batman stijl. Tijdens de jaarlijkse januari editie van Boat International, het walhalla onder boot fetisjisten, hebben ze ook dit jaar een Top 101 gemaakt van indrukwekkende vaartuigen in de competitie. Zo werd ook de Batman stijl jacht van ruim 28 meter lang genomineerd in het jaarlijkse jachtblad. Het bakbeest ziet er niet alleen tof uit, maar kan ook een snelheid bereiken van bijna 50 kilometer per uur.

Het interieur van Cavalli’s nieuwe speeltje is ontwikkeld door boot argitecht Tommaso Spadolini waarbij de combinatie van luxe, comfort, design en excellentie uitgestraalt moet worden. Daarbij is er ruimte gemaakt voor het kenmerk van de designer, dierenprints. “Everybody knows me for my animal prints,” aldus de 78-jarige Cavalli.

Het middelste woonoppervlakte is een High-Living ontworpen ruimte dat direct aansluit op de brug dat overloopt naar het deck. Het was dan ook de intentie om het ontwerp zo aan te sluiten op het stuurboard, dat de beste man zelf zijn eigen voertuig kan varen. Let’s Be Fair, als je dan de flappen ervoor neerlegt, dan wil je ook daadwerkelijk aan het roer zitten.

Vanaf het middenstuk van de boot is er ook een vlotte overloop naar de voorzijde om fijn loos naar het zongedeelte te komen. Er zijn maar liefst twee eetruimtes waarvan eentje overdekt en een eetlounge met een prachtig uitzicht over de horizon met twee opmaat gemaakte zonpanelen dat water en windbestendig zijn. Ook dit is voorzien van luipaardprint. Of dit van echt bond gemaakt is, dat weten we niet. En das maar beter ook.

Uiteraard is er dan ook nog een slaapruimte waar mensen de Dark Knight in het donker kunnen ontmoeten. Ja ook op ons kantoor hebben je Joker’s zitten. Pun Intended. Zeiden we al dat het bed ook voorzien is van luipaardprint? Ach, waarom ook niet.

Reageer op artikel:
Roberto Cavalli designed jacht in Batman stylo
Sluiten