De rijkste bedelaar ter wereld heeft meer geld dan jij

Als je écht helemaal aan lagerwal bent geraakt, ga je bedelen op straat. Althans, dat denken we over het algemeen. Bedelaars zijn extreem arme mensen, zonder huis die komen schooien om een paar centjes zodat ze nog nét een croissantje kunnen kopen. Toch? Blijkt dus helemaal niet zo te hoeven zijn. De rijkste bedelaar ter wereld heeft meer dan een miljoen!

De volgende keer als er een komt vragen om een muntje, moet je dus niet meteen op die persoon neer kijken. Hij heeft misschien wel meer geld dan jij. Soms is dat snel duidelijk. We kenden iemand die ooit een bedelaar heeft afgewimpeld met de woorden “ik denk echt dat jij op dit moment meer geld hebt dan ik.” Was niet eens heel gek want zijn rekening bedroeg op dat moment €0,19. We hebben het allemaal wel eens zwaar tijdens de studententijd.

De rijkste bedelaar ter wereld

Maar ook als je voor je gevoel lekker bezig bent, kan het zo maar eens zijn dat die bedelaar gewoon meer knaken heeft. Dit moeten we misschien even uitleggen. Daarvoor nemen we je mee naar India, waar Bharat Jain lekker heeft lopen boeren op straat in Mumbai. Hij begon ooit met bedelen en deed dat zo lekker dat hij inmiddels een appartement met twee slaapkamers heeft gekocht en twee winkels die hij verhuurt. Allemaal gekocht doordat hij vreemden om een centje vroeg.

Bharat is nooit naar school geweest en groeide op in armoede. Dat wilde hij zijn kids niet aandoen. Hij begon dus lekker te schooien en inmiddels gaan zijn koters naar een uitstekende school. Hij staat zo’n 10 à 12 uur per dag te bedelen en kon zijn appartement kopen voor 12 miljoen roepies, een goede €130.000. Die ‘meer dan een miljoen’ waar we net zo van onder de indruk waren, is wel in roepies. Dat zijn dus een stuk minder euro’s. Maar nu is het leven in India ook een stuk minder duur. En dus heeft Bharat gewoon een keurig leven bij elkaar gesprokkeld. Lekker bezig, chef!

Reageer op artikel:
De rijkste bedelaar ter wereld heeft meer geld dan jij
Sluiten