Hier scoor je de allergoedkoopste frikandel van het land

jul 14 2023, 10:31 Entertainment
depositphotos 64395417 l
Ja, je moet gezond eten anders word je dik en bla bla bla. Soms is een frietje gewoon geweldig lekker en dan nemen we het er gewoon even van. Dan nemen we dat grammetje meer maar even op de koop toe, we willen gewoon snacken. Het is al helemaal fantastisch als dat dan ook nog eens lekker goedkoop kan. Dan kunnen we daarna wel weer een quinoasalade bestellen die eigenlijk veel te duur is. Gelukkig helpen onze vrienden van Thuisbezorgd.nl ons een handje en laten ze ons precies zien waar in dit land we de goedkoopste frikandel kunnen vinden.
Dat presenteren ze als onderdeel van hun snackbaronderzoek, ter ere van de Internationale Dag van de Franse Frietjes. Samen met nog allerlei andere leuke feitjes of dingen die wel handig zijn om te weten.

De goedkoopste frikandel

De aller-, aller- allergoedkoopste frikandel van ons land vind je in Heerlen. Een gelukje voor de Limburgers dus. Zij hoeven zich niet zoveel zorgen te maken als ze er ineens 8 tegelijk willen bestellen. Kost toch niets. Nou ja, niets… Ze betalen €1,82 voor hun frikandel. In Den Haag ben je het duurste uit, daar vliegen ze voor €2,66 over de toonbank.
Als je geen zin hebt om lang te wachten in een snackbar, kun je het best naar Zeeland verkassen. Daar hebben ze 0,51 snackbars per 1000 inwoners. De kans dat het daar geweldig druk gaat zijn, is dus niet zo groot. Chill! Als je ergens bent waar je niet precies weet waar ‘ie zit, raden we aan om eens op de hoek van de straat te kijken. Zo’n 5000 snackbars heten ‘Het Hoekje’ of ‘De Hoek’. Drie keer raden waar die naam vandaan komt.

Friet of patat?

En dan nog even de belangrijke zaken. Is het nu friet of patat? Daar geeft Thuisbezorgd geen antwoord op. Ze laten wel zien waar de grens ligt. Noord zegt vooral patat, zuid zegt vooral friet. De lijn ligt – zoals wel vaker in ons land – ongeveer rond de rivieren. De snackbars lijken er zelf wel zo’n beetje over uit. 88% gebruikt namelijk friet, 12% heeft het over patat. Dat is een meerderheid waar ze in de Tweede Kamer jaloers op zouden zijn. En nu jullie weer, patatgroep.
Delen met
Ook interessant