Paralympisch wielerkampioen zonder armen krijgt horloge cadeau na racewinst

Oei, dit is wel een hele ongemakkelijke prijs. Wij blinken ook niet uit in het bedenken van presentjes, maar we durven wel te zeggen dat dit zelfs ons niet zou overkomen. Wielerkampioen Ricardo Ten Argiles beschikt al jaar en dag niet meer over armen, maar toch mocht hij na een overwinning in Glasgow een Tissot klokje in ontvangst nemen. Hoe dan? Gelukkig ging Ricardo sportief om met dit suffe cadeau.

Horloge

Eerlijk is eerlijk. Een luxe Tissot horloge is helemaal geen misselijk prijsje na het winnen van een wielerrace. Maar als je geen armen hebt, komt het klokje toch iets minder snel van pas. Daar had de organisatie van de UCI World Championship toch wel iets beter over na mogen denken. Paralympiër Ricardo Ter Argiles snelde iedereen voorbij op z’n racefiets in Glasgow en kwam als eerste over de finish. Hij mocht de Tissot in ontvangst nemen en dat leverde vrij ongemakkelijke beelden op.

Reactie Ricardo

Ricardo bewijst na de race trouwens wel dat hij een absolute legend is. Met een brede grijns neemt de Spanjaard het uurwerk in ontvangst en ook op social media geeft hij aan de lol er wel van in te zien. ‘Ik heb een geweldige tijd met het lezen van jullie opmerkingen. Oh mijn god… Er zitten echt een aantal geniale tussen!’, aldus de 47-jarige kampioen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ricardo Ten (@pancraten)

Ricardo Ten Argiles

Ricardo is overigens niet geboren zonder armen. Toen hij acht jaar oud was, ging het na een incident met hoogspanningslijnen verschrikkelijk mis voor hem. Kleine Ricardo raakte na dit ongeluk niet alleen beide armen kwijt, ook z’n linkerbeen werd geamputeerd. Ricardo verloor dan een aantal ledematen, maar zijn liefde voor wielrennen verloor hij niet. De Spanjaard bleef erin geloven en hij maakt vandaag de dag furore op zijn racefiets. Wij hopen op nog veel overwinning voor Ricardo! En we hopen ook dat de prijzen dan iets nuttiger voor hem zullen zijn…

Reageer op artikel:
Paralympisch wielerkampioen zonder armen krijgt horloge cadeau na racewinst
Sluiten